***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına Uğur Yiğitbilek Atandı

Artvin Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Uğur Yiğitbilek, 2009 Adli Yargı yaz kararnamesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.
1970 yılında Konya ili Ereğli ilçesinde doğan Yiğitbilek, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992’de mezun olduktan sonra, 1995 yılında Siirt ili Pervari ilçesi Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı.
1997–2001 yılları arasında Isparta-Atabey Cumhuriyet Savcılığı, 2001–2004 yılları arasında Çanakkale-Çan Cumhuriyet Savcılığı, 2004–2006 yılları arasında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2006 yılı Adli Yargı yaz kararnamesi ile atandığı Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdüren, evli ve iki çocuk babası olan Yiğitbilek 2009 Adli Yargı yaz kararnamesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.
Çorlu`da 5 yıldan bu yana Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Orhan Çetingül`ün Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına atanması ile bu göreve getirilen yeni Başsavcı Yiğitbilek`in eski Başsavcı Çetingül ile ortak yanları da bulunuyor. Konya doğumlu olan her iki başsavcıda 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun. Eski ve yeni başsavcılar Çetingül ile Yiğitbilek`in mezuniyet yılları da 1992.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...