***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçekoğlu; Fakültenin Büyümesinin Önündeki Tek Engel Bina Engeli

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçekoğlu;
“Fakültenin Büyümesinin Önündeki Tek Engel Bina Engeli”
“Öğretim Görevlisi Bulunabiliyor, Arazi Sorunumuz da Yok Ama Bina Lazım”

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Çiçekoğlu fakültenin çalışmaları ve yeni açılacak bölümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları da aktaran Çiçekoğlu, çok ciddi yer sorunu yaşadıklarını belirtti.

Bu yıl ilk kez öğrenci almaya başlayacakları Biomedikal Mühendisliği bölümünü tanıtmak için toplantı düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Çiçekoğlu, üniversitelerin eğitim ve araştırma hizmeti verdiğini, bilimsel bilginin üretilmesi ve kullanılmasına fakülteler, enstitüler ve yüksek okullar ile meslek yüksek okullarını bünyesinde bulundurduğunu söyledi. Çorlu Mühendislik Fakültesi`nde bulunan bölümlerin lisans ve yüksek lisanslarının açık olduğun kaydeden Çiçekoğlu doktora veren bölümlerin de açılacağını belirtti.

Çorlu Mühendislik Fakültesinin 1993 – 1994 döneminde Çevre ve İnşaat Mühendisliği bölümleri ile eğitim – öğretime başladığını anımsatan Çiçekoğlu; “1996 – 1997 döneminde ikinci öğretim başladı. 1997 – 1998 döneminde ikinci öğretim sona erdi. 2003 – 2004 akademik yılında Makine Mühendisliği bölümü açıldı bu üç bölümümüz mezun veriyor. 2008 yılı öncesinde 3 bölümümüz vardı. 2008 – 2009 akademik yılında Elektronik ve Haberleşme Tekstil ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerimiz açıldı. 2009 – 2010 akademik yılında ise Biomedikal Mühendisliği bölümü öğrenci almaya başlayacak. 2010 – 2011 akademik yılında ise Mekatronik, Endüstir ve Kimya Mühendisliği bölümlerinde öğrenci alacağız. Yeterli hoca sayısına ulaşamadığımız için 3 bölümü gelecek yıl açacağız ancak sayıyı kısmen tamamladık” dedi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi`nin alt yapı ve laboratuar sorunları olduğunu belirteren Çiçekoğlu; “Bölümlerimiz ilk etapta ortak laboratuarlardan yararlanacaklar. Çok ciddi yer ve metrekare sorunumuz var. Önemli olan yer sorunu. Okulun binası 1993 – 1994 yıllarında yapılırken 6 bölüm için düşünülmüş. Şu anda 7 bölümümüz var. Bu sayısı 10 bölüme çıkaracağız ancak bu bina kaldırmaz. Fakültenin büyümesinin önündeki en büyük engel metrekare engeli. Öğretim görevlisi bulunabiliyor, arazi sorunumuz da yok ama bina lazım. Büyümeye hazırız, bir şekilde laboratuar kurarız bina ve metrekare ihtiyacı diğer ihtiyaçlardan daha önemli ve büyük maliyetli bir ihtiyaç” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Biomedikal Mühendisliği bölümünü kuracak olan öğretim görevlisi Elife Zerrin Bağcı ise Kimya Mühendisliği ve Biomedikal Mühendisliği bölümlerinin kurulacağını öğrendiği zaman ilgilendiğini belirterek; “Tekirdağlıyım, Tekirdağ güzel bir potansiyele sahip. Bölgemizdeki öğrencileri buraya tercih yapmak üzere bekliyoruz. Biomedikal Mühendisliği bölümüne gelecek olan öğrencileri en iyi şekilde yetiştireceğiz, en iyi eğitimi vereceğiz” dedi. Bölümün hedeflerini de sıralayan Bağcı; “3 yıl içerisinde bölümü benzer programlar arasında birinci sıraya yerleştirmeyi hedefliyoruz. Nitelikli öğretim elemanlarının bölüme kazandırılması konusunda uğraş veriyoruz ve ülkemizin ihtiyaçlarına yanıt verecek yapıya kavuşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Biomedikal Mühendisliği bölümünün kuruluşunda görev alacak olan bir diğer isim olan Koray Çiftçi de Biomedikal Mühendisliği bölümüne gelecek olan öğrencilerin gelecek kaygısı taşımayacaklarını belirterek; “Teknoloji artık daha sağlığın içine daha fazla giriyor. Bu durumda Biomedikal Mühendisi ihtiyacını arttırıyor. Ülkemizde bu alanda yeterli işgücü olmadığını düşünürsek bu bölümü seçecek olan öğrencilerin şanslı olacağını düşünüyorum. Bu bölüme gelecek öğrencilerin gelecek kaygısı taşımayacaklarına inanıyorum” dedi.

Toplantıda konuşan NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar ise 2008 itibariyle Kimya ve Fizik programlarını açtıklarını kaydederek; “Bu yıl 5 lisans programımız açılacak. Biyoloji, fizik, kimya, matematik ve kimya ikinci öğretim bölümlerine 30,ar yeni öğrenci alınacak. Böylece 150 yeni öğrenci fakültemize katılmış olacak” dedi.

Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Sinan Bayraktaroğlu da yabancı dil eğitiminin Türkiye`de önemli bir sorun olduğuna değinerek; “Yabancı dil eğitiminde A1,A2, B1,B2, C1 ve C2 şeklinde 6 farklı kademe var. Avrupa`da bulunan üniversitelerden mezun olan öğrenciler en az B1 ya da B2 seviyesinde yabancı dil öğrenerek mezun oluyorlar. NKÜ`de de bizler Avrupa Konseyinin ortaya koyduğu müfredatı 32 haftalık döneme yayarak uygulayacağız. Bu çerçevede derslerimizi planladık. Sınavlara kadar her şeyi hazırladık. Tüm dünyada kullanılan kriterler çerçevesinde hazırlanan müfredat Türkiye`de başka bir üniversitede bulunmuyor. Bu öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Hepimiz büyük bir heyecanla bu akademik yılda öğrencilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...