***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Ağustos 2009 Cuma

ÇORLU BELEDİYESİ YAZ FESTİVALİ ÇOŞKULU BAŞLADI


























Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Festivali coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Atatürk Kültür Merkezi önünde Demir Kaykaç önderliğindeki Çorlu Papatya Roman Halk Dans Grubunun müzik ve danslarıyla başlayan etkinlikler Streetball turnuvasıyla devam etti.
Festivale başta Tekirdağ milletvekilleri; Enis Tütüncü, Faik Öztrak, Necip Taylan, Tevfik Ziyaeddin Akbulut ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Kılıç olmak üzere pek çok değerli misafir katıldı. Açılış Töreninde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, bir konuşma yaparak festivalin başarılı geçmesi dileklerinde bulundu. Daha sonra bütün katılımcılar ile birlikte toplu yürüyüşe geçilerek Atatürk Meydanı’na gidildi ve çelenk töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sünnet Şöleni’nde sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirildi.
Atatürk Meydanı’nda sergilenmekte olan Çorlu Belediyesi’nin yeni aldığı araçlar için de bir açılış töreni düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, katılımcılar ve basın mensuplarına yaptığı konuşmada, “Bu meydanda gördüğünüz araçların tümünü Devlet Malzeme ofisinden aldık. Bunlar Devlet Malzeme Ofisinden bir kalemde alınan en yüksek bedelli araçlardır. Böylelikle Belediyemiz çalışmalarını daha iyi bir şekilde sürdürecektir. Araçların alınmasında belediye başkan yardımcıları ve çalışma arkadaşlarımın da payı bulunmaktadır. Bu bir iyi niyetin göstergesidir. Çorlulular biraz daha sabretsinler. Çorlu’nun bütün sorunlarını çözeceğiz.” dedi.
Yeni araçları tanıtılmasından sonra Çorlululara pilav ve ayran ikram edildi. Ayrıca Belediye Sergi Salonu’nda bir kokteyl düzenlendi. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Atatürk Meydanı’nda kurulan standları ziyaret ederek herşehri dernekleri temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet etti.
İlerleyen saatlerde festival etkinlik programı hız kazandı. Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Tokat Folklor ekibi, Gülfidan Aksoy ve İhsan Yiğit’in şarkıları eşliğinde yöresel danslarını sergilediler. Folklor ekibine Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Çiçek’in yanı sıra, Çorlu Belediye Başkan’ı Ünal Baysan da bir süre eşlik etti. Festival Bulgaristan’dan gelen Loveç Orkestra ve Dans Grubu’nun gösterisiyle devam etti. Orkestranın müziği eşliğinde dansçıların yaptığı gösteri beğeniyle karşılandı. Festivalin birinci gününün özel konuğu Popstar Erkan sahneye çıkarak sevilen şarkıları seslendirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...