***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Ağustos 2009 Cuma

BABIŞLAR KÖYÜ MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞTU

Edirne iline bağlı Havsa İlçesi Bakışlar Köyünde Duble yol çalışmaları sırasında iptal olan kuyuların yerine yapılan Kapalı Devre Sulama Sistemi açılışı için Bakışlar Köyüne gelen Edirne Valisi Mustafa Büyük ü Vali Yardımcısı Havsa Kaymakam vekili Kamil Sarıaslan,Jan Böl.Kom Musa Uludağ,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin,İl Genel Meclis Üyesi Meclis Başkanı Taçettin Çalım,İlGenel Meclis üyesi Selim Sadıç,Tarımsal Hizmetler Müdürü Yusuf Öztürk, AKP Havsa İlçe Başkanı Feridun Can, ,Bakışlar Köyü Muhtarı Harun Acar,Sulama Kooperatifi Başkanı,Ali Şimşek,Havsa Ziraat Odası Başkanı Muhammer Şimşek,Bakışlar köyü halkı Köy Konağı önünde karşıladılar.Köy Konağı önünde kurulan Sofrada Vali Mustafa Büyük ve misafirlere Bayanların hazırlamış olduğu hamur işleri ve köy halkının kendi ürünü olan Karpuz ve kavun ikram edildi.Masanın çevresinde dolaşan küçük bir kız çocuğunu yanına çağıran Büyük sen bu köyden misin dedi kız çocuğu dedemlere gezmeye geldik dedi.
Sulama Kooperatifi başkanı Ali Şimşek İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Devre Sulama Sistemi ile ilgili olarak Kapalı Devre Düşük Basınçlı sulama sistemimiz 3000 metre PVC boru hattı olup15 sulama vanasına su taşımaktadır .Köyümüze %30 SU %20 enerji % 20 de alan tasarrufu kazandırmıştır bu sistemde sulanılabilir arazi alanı da genişlediğinden köy ekonomisine katkısı çoktur dedi.Toplam 110 milyara TL ye mal olan Kapalı Devre Düşük Basınçlı sulama sistemimize köy olarak bizlerde destekte bulundu dedi.
Köy konağı önündeki kahvaltının ardın dan . Vali Mustafa Büyük Muhtar Harun Acar tarafından kendisine verilen köy defterine yazı yazmadan önce bakalım kimler gelmiş kimler neler demiş dedi defteri inceledi.,
“Köy defterine Havsa İlçesinin Bakışlar Köyünde büyük ilgi ve misafirperverlikle karşılandık meşhur karpuz ve kavunlarından yedik.Tamamlanan sulama projesinin açılışını yaptık. Üç sene önce söz verilen projeyi hayata geçirdik. 9 kuyunun da sulama projesi ihalelerini yapacağız diye yazdı ”
Kapalı Devre Düşük Basınçlı Sulama Sisteminin açılışını yapmak üzere köy konağı önünden Bakışlar köyünün Bağlık altı mevkiine geçildi Vali Mustafa Büyük sulama vanasını açmadan önce tarım ile uğraşan tüm köy halkımıza hayırlı olsun diyerek vanayı açtı.
Vanadan akan su ile ellerini yıkayan Edirne Valisi Mustafa Büyük yanındakilere dönerek bu su sulamada kullanılıyor ben birazda içeyim dedi ve avucu ile aldığı suyu içti. Sulama vanasının yakınında sulama yapılan tatlı kabak tarlasına giren Büyük sulama kooperatifi başkanından tarla ile ilgili bilgi aldı.
Çevrede duran bayanlara da sulama sorununuz çözüldü bu işleri sizlerde yapabilirsiniz dedi Bayanlarda bizlerin tarlaları da buralarda gelip sistemi bizlerde açıp sulamaya yardımcı oluyoruz dedi.
Bakışlar köyünde gerçekleşen Kapalı Devre Sulama Sistemi açılışı tamamlandı.
KAYNAK:HAVSA KAYMAKAMLIĞI İNTERNET SİTESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...