***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Ocak 2010 Pazar

Çorluda 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorlulu basın mensupları bir araya gelerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.
Çorlu’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Atatürk Heykel Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunan ve ardından saygı duruşunda bulunan Çorlulu gazeteciler adına konuşan Erdal Özcan, basın mesleğinde çalışanlarla işverenler arasındaki ilişkileri düzenleyen 5953 Sayılı Kanun'un bazı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bazı maddeler eklenmesine dair kanun, Milli Birlik Komitesi'nce 4 Ocak 1961'de kabul edildiğini ve 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa ile gazetecilerin bazı sosyal hakları güvence altına alındığını ifade ederek, “Ancak son zamanlarda gazetecilerin düşünceleri nedeniyle gözaltına alınmasına ve hapse atılmasına şahit oluyoruz. Bu olayların yaşandığı bir ülkede gazetecilerin özgürlüklerinden bahsetmek mümkün değildir. Mesleğinin ilkeleri ve etik kurallar çerçevesinde çalışan basın mensuplarının, gelecekte de daha güzel ve aydınlık bir ülke için çalışabilmeleri adına her türlü şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Düşünce özgürlüğünün kısıtlanmadığı, gazetecilerin özgürce fikirlerini beyan edebildikleri bir gelecek dileklerimle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.
Çorlu Gazeteciler Derneği, Basın Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Trakya Medya Mensupları Derneği üyeleri Atatürk Anıtı önünde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...