***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Haziran 2009 Cumartesi

Konya Valisi olan Doğana Semazen gösterisi


45. Kiraz Festivali içinde yer alan kiraz yarışması geleneksel olarak bu yılda yapıldı. Her zamanki folklor gösterilerinin dışında Konya’ya Vali olarak atanması yapılan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’a semazen kıyafetleri ile gösteri yaptılar. Başarılı bir performans çizen Ziçev ayakta alkışlandı. Çok sayıda vatandaşın ve kiraz üreticilerinin de izlediği etkinlikte Tekirdağ Valisi ve Belediye Başkanı eşleri ile geldiler.
İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven, İl Tarım Müdürü Haydar Soykal ve üst düzey bürokratlar anfi tiyatroda hazırlanan programı izlediler. Ziçev’in gösterilerinin yanı sıra Üsküdar Halk Oyunları Ekibi’nin de gösterileri ilgi ile izlendi. Kısa bir açılış konuşması yapan İl Tarım Müdürü kiraz üretiminin Tekirdağ ilinde yetersiz olduğunu hatırlattı.
İl özel idare destekli 2000 dekar ve tarım bakanlığı destekli 500 dekar özel teşebbüsün de yaklaşık 500 dekarlık bir kiraz yetiştiriciliği olan Tekirdağ ilinde geçen senenin rekoltesi 1500 ton olarak belirtildi. Daha sonra Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç yaptığı kısa konuşmada Tekirdağ Kiraz Festivali’nin gelişmesi için kiraz üreticiliğinin de gelişmesi şart dedi. son olarak mikrofona gelen Vali Doğan; yaptığı konuşmada “futbol tabiri ile artık intikaları oynuyorum Tekirdağ ilinde dün akşamdan itibaren 3.5. yıllık valilik dönemimde 4 kez kiraz festivali gördüm. Kiraz üreticiliğinin artması gerekiyor. Üretime destek veren kiraz üreticisi çiftçi arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...