***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Aralık 2009 Pazar

CHP BABAESKİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI…AV. İRFAN ALTINEL, TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ…



















Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe’si Olağan Genel Kurulu yeterli çoğunluğun katılımı ile yapıldı.
Genel Kurula tek liste ile giren Av. İrfan Altınel, tekrar Başkan seçildi.
Genel Kurulda yaşanan sürpriz gelişmede, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Belediye Tansa Düğün Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurul, delege bazında yeterli çoğunluğun katılımı ile saat:11.00’de başladı.
Genel Kurulda, Divan Başkanlığı’na; CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve önceki dönem Ağrı Milletvekili Savcı Sayan, Üyeliklere ise Babaeski Kent Konseyi Başkanı İsmet İlteralp ve CHP Alpullu Belde Başkanı Sedat Akgöl seçildi.
Gündem gereği, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, istiklal marşı okundu.
CHP İlçe Yönetim Kurulu, “Çalışma ve Hesap Raporları” okundu. Divan Başkanı tarafından okunan Raporlar ayrı ayrı ibra edildi.
Seçimler öncesi yapılan siyasi konuşmalarda, CHP İlçe Başkanlığına aday olan İrfan Altınel, konuşmasında şunları kaydetti;
“Bugün İlçe Kongremizi, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir döneminde gerçekleştiriyoruz. Tanzimat’tan bu yana çağdaş ileri, aydınlık bir Türkiye’nin karşısına dikilen dinsel gericilik değişik bir görünüm ve makyaja bürünmüş olarak, ne yazık ki çok büyük bir aşama kaydetmiştir. Eskiden gericiler, sadece yurt içinde etkili olmaya çalışıyorlardı. Ama artık uluslar arası bir güç kazanmışlardır. Etkileri artmış, Ülke genelinde azımsanmayacak başarılar kazanmışlardır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bölünme tehlikesi ile de karşı karşıyadır. Okyanus ötesinden düğmeye basılmıştır. Bir ayağı Washington, bir ayağı Brüksel be bir ayağı da Riyad’da olan şeytan üçgeni bizim bütünlüğümüze kastetmektedir. Eş başkanlar kafa kafaya vermişler 80 yıllık kazanımları haraç mezat satmaktadırlar. İktidar sözcüleri bayramlaşma törenlerinde bile kavga çıkarmakta, açıkça emperyalizmi savunmaktadırlar. Manzara-i Umumiye Kuvayi Milliye döneminden daha kötüdür. Karamsar bir tablo çizmeye içim elvermiyor. Böyle bir ortamda biz kendi içimizde barış ve huzurumuzu sürdürmenin çabası içinde olmalıyız. Herkese akıl, sağlık sağduyu ve serinkanlı olmak düşer.”
İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel’in konuşmalarının ardından, kürsüye gelen;
Katranca Köyünden Delege, Sayın Sayın, Alpullu Şekerden Şinasi Seçkin, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Zafer Erbil, önceki dönem Babaeski Belediye Başkanı Av. M.Haluk Tezsezer, 22.Dönem Kırklareli Milletvekili, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ile Tansel Barış ve son olarak ta, CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve önceki dönem Ağrı Milletvekili Savcı Sayan, siyasi konuşmalarını yaptılar.
203 Delegenin kayıtlı olduğu seçimlerde toplam, 155 oy kullanıldı. İlçe Seçim Kurulunca 55 Oy’un geçersiz sayıldığı Olağan Genel Kurulda 100 Oy alan Av. İrfan Altınel, yeniden CHP İlçe Başkanı seçildi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise Mehmet Aşık, Ahmet Ersin Bilge, Hasan Ali Eren, Hakkı Tunç Işık, Bülent Karaca, Ertan Karalarlı, Ülker Özdilek, Alaaddin Özgen, Seher Sezgin ve Sermin Utku seçildiler.
Genel Kurula, CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve önceki dönem Ağrı Milletvekili Savcı Sayan, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ile Tansel Barış, CHP İl Başkanı İhsan Kazan, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, 22.Dönem Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpolat, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Emekli Tuğ General Vedat Şakir Korular, Yeşilay Yükse Şura Üyesi Doğan Görkey, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyük Mandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, önceki dönem Kırklareli Belediye Başkanı Yılmaz Şeşen ve Babaeski Belediye Başkanı Av. M.Haluk Tezsezer, CHP çevre İlçe ve Belde Başkanları katıldılar.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...