***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Temmuz 2009 Çarşamba

EFSANE BELEDİYE BAŞKANI ONAT’AÖLÜMÜNÜN YILDÖNÜMÜNDE ANMA GECESİ DÜZENLENDİ
















Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, eski Belediye Başkanı ve 16. dönem Milletvekili Merhum Gündüz Onat’a, ölüm yıldönümü münasebetiyle bir anma gecesi düzenlendi.
Babaeski İlçesinde 28 yıl Belediye Başkanı ve de 1977–1980 yılları arasında Kırklareli CHP Milletvekili olarak görev yapan ve halkın gözünde efsane Belediye Başkanı olarak bilinen Merhum Gündüz Onat, ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından unutulmadı.
Geçtiğimiz sene geçirdiği rahatsızlık sonucu Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden Gündüz Onat için Tansa Kır Lokantasında düzenlenen anma gecesine, Gündüz Onat’ın eşi Müşerref Onat, çocukları Serda ve Erda Onat ve torunu Seray Akbulut, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök, Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Karaca, eski milletvekilleri Erdoğan Kaplan, Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Yavuz Altınorak, Demirköy, Vize, Pehlivanköy ve Karahalil eski belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Mehmet Tuna Soykan, İl Genel Meclis Üyeleri Alaattin Ergin, Hüseyin Taşkın ve Şahin Arslan, CHP Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel, Tansa Genel Müdürü Yalçın Karayün, Belediye Meclis Üyeleri, Spor Camiası, Oda ve Dernek Başkanları, Belediye Personeli, İş adamları ve 600’e yakın onu çok seven dostları katıldı.
Gecenin düzenlenmesinde önemli bir yer alan CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. Zafer Erbil, yaptığı açılış konuşmasında, “bu geceyi kimse düzenlemiyor, bu geceyi düzenleyenler sizlersiniz. Bu olay tıpkı bir anonim gibi, yazanı belli değil, besteleyici belli değil, işte bu gecede sizler anonimi yarattınız.” Dedi.
Belediye Başkanı Abdullah Hacı ise konuşmasında, “İlçemize 28 yıl gecesini gündüzüne katarak hizmet eden, Babaeski’yi Babaeski yapan Efsane başkanımız Sayın Gündüz Onat’ı ölümsüzleştiğinin 1.yıl dönümünde onun eğlenceli, gülen yüzü ile kendi yaşam tarzına özgü bir şekilde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle anıyoruz. Bu kapsamda Tansa Kır Lokantasında düzenlenecek olan gecede onu yalnız bırakmadığınız için ben Belediye Başkanı ve şahsım olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir Gündüz Onat’ı burada iki kelime ile ifade etmek çok zor. Onlar gerçekten toplumumuza mal olmuş ender kişilerdir. Onların yeri hiçbir zaman doldurulmayacaktır. Bizler de bundan sonra yapacağımız etkinliklerle onları yaşatmaya devam edeceğiz.” Dedi.
CHP Babaeski İlçe Başkanı İrfan Alınel’de yaptığı konuşmasında, “Gündüz Onat’ı sevenler tarafından düzenlenen bu geceye katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bir halkın nabzında, gönlünde yer etmek çok zordur. İşte Gündüz Onat bunu başarmış bir kişidir. Ben buradan Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis Üyelerine sesleniyorum, Gündüz Onat’ın isminin ölümsüzleştirilmesi için İlçemizde her hangi bir alana verilmesi için bir karar almalarını öneriyorum.” Dedi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ta konuşmasında, “Bu akşam burada Gündüz Onat’ı en tanıyanlardan biriyim. O yüzden en son konuşacak kişiyim. Ama şuna bakmak lazım, Gündüz Onat’a dışarıdan bakmak nasıl olur? Ama biz onu efsane olarak tanıdık, dışarıdan o bizim için siyasette her zaman idol olan kişiydi. Trakya’dan geliyorum dediğimizde herkes Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, herkes onu tanır ve sorardı.”
Eski Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’da konuşmasında şunları söyledi; “Bu gecenin öncüleri var ve bu gecenin ilkini düzenleyen ve emeği geçen arkadaşlara ben çok teşekkür ediyorum. Ama gecenin en anlamlısı tabii ki sizlersiniz, bu geceye katılarak yaşattığınız için. Uzun yaşamak önemli değil, asıl olan ömrüne ne sığdırdıklarınız önemli. O her zaman mizahi kimliği ile halkın içinden biri olarak yaşamına bizleri sığdırdı. Kimi insanlar vardır para pul biriktirir, işte bu gecede Gündüz Onat’ın ne biriktirdiğini hep birlikte görüyoruz. Ben söyleyecek başka bir kelime daha bulamıyorum, çünkü o iki kelimeyle anlatılacak bir insan değildi.”
Daha sonra ise gecede, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tuna Soykan, İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Ergin ve Katranca Köyü’nden Sayın Sayın Merhum Gündüz Onat ile ilgili yaşadıkları anılarını anlattılar.
Gecede son olarak söz alan kızı Serda Onat ise gördüğü tablodan çok duygulandığını belirterek, katılan herkese Onat ailesi adına ayrı ayrı teşekkür etti.
Gece, Merhum Gündüz Onat’ın, sine vizyon gösterisinden sonra yaşamında çok sevdiği Türk Sanat Müziğinden oluşan eserlerinin söylenmesi ile son buldu.
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...