***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Ocak 2010 Cuma

Türk Barter-Rusya Open Barter işbirliği anlaşması imzalandı.

Alternatif Ticaret ve Finans modeli Barter Sistemi dünyada hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Uluslararası Barter hamlesi başlatan Türk Barter, daha önce 11 ülke ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarına Rusya’nın önemli Barter şirketlerinden Rusya Open Barter’ı ekledi.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
2010 yılı stratejik yurtdışı genişleme hedefini uygulamaya koyan Türk Barter yurtdışından gelen Barter şirketleriyle yapmış olduğu temaslar neticesinde Rusya’nın önemli Barter şirketi Open Barter System ile Türk Barter Genel Merkezinde işbirliği anlaşması imzaladı. Bu doğrultuda Türk iş dünyasına uluslar arası kapıları ticari ve ödeme sistemiyle farklılaştırarak açan Türk Barter, Rusya pazarında karşılıklı ticaretin de artmasında önemli bir rol üstlenmiş oldu.
Yapılan işbirliği anlaşmasında IRTA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, yapmış olduğu açıklamada; “Dünyada takas ile başlayan, dünya ekonomisi IRTA’nın (Dünya Barter Birliği) katkılarıyla Barter endüstrisi olarak hızlı bir şekilde gelişmekte ve yayılmaktadır. Avrupa’daki ve Asya’daki Barter şirketlerinin ortak bir yapıda birleştirilmesi, ortak bir program çevresinde birbirleriyle Barter ticaretini geliştirmek görevini Türk Barter üstlenmiştir. Avrupa’daki Barter şirketlerini IRTA Avrupa İstanbul toplantısında genel merkezimizde ağırlayarak, örnek bir Barter şirketinin modelini ve teknolojik altyapısının Barter sistemi ile birleştirildiğinde yapılabileceklerini göstermiş olduk. Anlaşmış olduğumuz Barter şirketlerinin, Türk Barter Online sisteminde birbirleriyle güvenli bir ticaret yapabilmeleri için gerekli platformu kurduk. Uluslararası yapmış olduğumuz anlaşmalar neticesinde Türkiye için ekonomik anlamda önemli olan Rusya ile piyasaların daraldığı bu dönemde Barter ticareti ile ticaret ve işlem hacmimizi artırmayı hedefliyoruz. Türk Barter üyeleri Rusya’daki Barter şirketinin üyeleriyle çalışma imkânı bulacaklardır. Daha önce 11 ülke ile stratejik işbirliği anlaşmalarımız doğrultusunda, 2010 yılında hedefimiz 20 ülke ile işbirliği anlaşması imzalamak olacaktır. Ayrıca özellikle komşu ülkelerde temsilcilikler vererek, lisans anlaşmalarıyla da ihracatın artırılması ve ithalatın Barter ile yapılmasını öncülük ederek reel sektörü de destekleyeceğiz” dedi.
Open Barter System Barter Yönetim Kurulu Başkanı İlya Volkov yapmış olduğu açıklamada; “1,5 yıl önce Open Barter System Barter şirketini satın aldık. Barter sektöründe dünyada kurumsal yapısını tamamlamış Barter endüstrisine örnek modellemeler sunan Türk Barter ile anlaşma yapmak şirketimizin en önemli hedefiydi. Türk Barter’ın uygulamış olduğu “Corporate Barter” şeklini birlikte Rusya’da uygulayacağımızdan dolayı çok mutluyum. En kısa sürede Rusya’daki üyelerimizle, Türk Barter üyeleri arasında işlem yapmaları için hızla sistem kurgulamamızı da yapacağız “ dedi

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...