***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Ocak 2010 Cuma

KADIN MECLİSİ’NDEN ŞEKER TARAMASI

Çorlu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi Kadın Meclisi, Acıbadem Bakırköy Hastanesi işbirliğiyle şeker taraması gerçekleştirdi.
Atatürk Kültür Merkezi, Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte Kent Konseyi Başkanı Orhan Yavaşoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Fatoş Gaygusuzoğlu ve Kadım Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri de hazırda bulundu.
Açılışın ardından Acıbadem Bakırköy Hastanesi kadrosundan Doç. Dr. Ender Arıkan, katılımcılara diyabet ve korunmanın yolları konulu seminer verdi. Diyabet hastalığı hakkında önemli bilgiler veren Arıkan, diyabetin tedavi yöntemleri ve tıptaki son gelişmeleri anlattı.
Diyabet hastalığının her geçen yıl daha da artığını belirten Arıkan, “Diyabet hastalığının ortaya çıkması 10 yıllık bir süreyi kapsıyor. Yavaş yavaş geliştiği için de hasta bunu hiç fark etmiyor. Bu nedenle belirli aralıklarla şeker ölçümü yaptırmakta fayda var. Diyabet ne kadar erken teşhis edilirse tedavi edilme şansı da o derecede artar,” dedi.
Diyabetin başka hastalıkları da beraberinde getirdiğini söyleyen Arıkan, “Diyabet insan vücudundaki damarlara çok ciddi şekilde zarar veriyor. Damarların iç duvarındaki hücreler zarar gördüğü için damar bakımından zengin organlar bundan etkileniyor. Damar bakımından zengin olan kalp, göz ve böbrek gibi organların zarar gördüğünü gözlemlemekteyiz. Bu nedenle diyabetin tedavisi çok önemli,” diye konuştu.
Diyabet hastalığının dünyanın birçok ülkesinde giderek daha fazla görülmeye başlandığını ifade eden Arıkan, sağlıklı beslenme ve spor yapmanın önemine değindi. “İnsanların yaşam tarzları, beslenme alışkanlıkları diyabet hastalığının gelişiminde son derece etkili oluyor. Gelişmiş ülkelerde diyabet hastalığının daha az olduğunu görmekteyiz. Az gelişmiş ülkelerde ise görülme sıklığı artıyor. Görüldüğü gibi bu konuda alınabilecek önlemler var. Gelişmiş ülkelerde toplum baskısıyla light cola üretimi arttı. Düşük miktarda sodyum içeren tuzlar da üretilmeye başlandı. Bu nedenle sağlıklı besinler ile beslenmek gerekiyor. Ayrıca spor yapmak da gerekiyor,”
Seminere katılan vatandaşların sorularını da cevaplayan Doç. Dr. Ender Arıkan, bütün katılımcılara sağlıklı bir hayat yaşamalarını diledi. Daha sonra Acıbadem Bakırköy Hastanesi çalışanları tarafından şeker taraması yapıldı. Modern tıbbın imkânlarıyla yapılan ölçümlerin ardından katılımcılara şeker ölçüm değerleri bildirildi. Şeker ölçümleri normal değerlerin üstünde olan vatandaşlar daha kapsamlı muayeneden geçmeleri konusunda uyarıldı. Ücretsiz şeker taraması hizmetinden yararlanan vatandaşlar bu imkânın sağlanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...