***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Özcan, festivali değerlendirdi…




Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 27 Temmuz- 02 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen 7.Uluslararası Keşan kültür ve Turizm Festivali ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Saat 16.00’da başlayan toplantıda konuşan Özcan, bir festivali daha atlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu yılki festivalimiz gerçekten adına yakışır bir şekilde gerçekleşti. Bu yılki festivalimizde ülkemizin çok değerli yazarları ve edebiyat adamlarını da ilçemizde ağırladık. Bunun yanı sıra bu yıl ilk kez gelen yabancı folklor gruplarımız büyük sahnemizde gösterilerini sundular. Yazarlar imza günü düzenledik, Erikli ve Yayla Sahilleri’nde festivalimizi halkımıza sunmanın sevincini yaşadık. Sanatçılarımızın konserleri sırasındaki kalabalık aynı zamanda stantlarımızda da vardı. 1 hafta boyunca etkinliklerimiz yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Bulgaristan’dan gelen Caz Ekibi de festivalimize renk kattı. Festivalimizde 15 yerel müzik grubumuzda konser verdiler. Geçen yılki bütçenin üçte birine fiyatına bu yılki festivalimizi gerçekleştirdik. Bu yılki festivalimiz sanatçı, sahne ses, ışık 140 bin TL ve diğer giderler de 100- 110 bin TL olmak üzere toplam 240- 250 bin TL’ye düzenlemiş olduk. Az parayla daha yoğun ve festivalimizin adına uygun kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Ben festivalimize katılarak bizleri onurlandıran Edirne Valimiz Mustafa Büyük’e, Keşan Kaymakamımız Metin Borazan’a, Edirne Milletvekillerimiz Necdet Budak, Cemalettin Uslu ve Bilgin Paçarız’a, DİSK Genel İş Eski Başkanı Sayın Süleyman Çelebi’ye, festivalimiz süresince olağanüstü bir çabayla güvenlik tedbirleri konusunda bizlere destek olan İlçe Emniyet Müdürümüz Süleyman Sarpdağ’a ve tüm emniyet teşkilatımıza, Sağlık Grup Başkanlığımıza, Tredaş ve Orman İşletme Müdürlüğü’müze, festivalimize katılan tüm çevre ilçe ve belde belediye başkanı arkadaşlarım ile bu festivalde yine büyük bir duyarlılık gösteren tüm halkımıza, festivalin organizasyonunda görev alan tüm personelimize ve festivalimizi bir hafta boyunca takip ederek halkımızı bilgilendiren sevgili basın mensuplarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletirim” dedi.
Özcan, basın toplantısında ayrıca basın mensuplarının da festivalle ilgili görüş ve düşüncelerini de sordu.
Basın mensupları da festivalin bu yıl iyi bir organizasyon olarak geçtiğini ve tüm gruplar ile konukların Keşan’dan memnun ayrıldıklarını dile getirdiler


HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...