***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Şubat 2010 Salı

THK 85 Yaşında

Türk Hava Kurumu Çorlu Şube Başkanı Servet Aktaş, THK`nın kuruluşunun 85. Yıldönümü dolayısıyla THK Çorlu Şubesi`nce bir tören düzenleneceğini söyledi.


16 Şubat 2010 Salı günü (bugün) saat 13.00`de Atatürk Meydanı`nda yer alan Atatürk Anıtı`na THK Çorlu Şubesi üyeleri ve öğrencilerden oluşan Genç Kanatlar üyelerinin de katılımıyla çelenk sunulacağı kaydedildi. THK`nın Cumhuriyet Kurumu olduğunu ve aralıksız olarak hizmetlerini sürdürdüğünü kaydeden THK Çorlu Şube Başkanı Servet Aktaş; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce 16 Şubat 1925\'te Türk havacılığına saygın ve yaygın bir hizmet veren onur abidesi THK\'yı kurdu. Karanlık günlerde bile bir meşale gibi yanan, gençliğe hizmet veren, onu kutsal vatanın güçlü savunucusu haline getiren çelik kanatlı kuruluşumuz, Türk milletinin kendi eseridir” dedi. Aktaş; “Bize bu günleri hazırlayan büyüklerimizi, THK\'ya hizmeti geçmiş idarecilerimizi ve mensuplarımızı, havacılık uğrunda şehit düşmüş pilot ve paraşütçülerimizi minnetle anıyoruz. THK`ya gönülden destek veren milletimize en içten duygularla saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Servet Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Türk havacılığının hizmetindeyiz. 2010 yılında 34 bin gence havacılık eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu eğitimlere Çorlu`dan da her sene katılımlar oluyor. 31 Mart`a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Yamaç paraşütü, planör, yelken kanat, paraşüt ve model uçak kursları bu sene de Türkiye genelinde yapılacak ve 34 bin gencimize ulaşması hedefleniyor. Bu eğitimlere katılmak isteyen gençlerimiz müracaat formlarını THK Çorlu Şubesi`nden alabilirler.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...