***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Şubat 2010 Salı

Birlikte Gündem ‘Disiplin’

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN Olay Haber
Marmara Belediyeler Birliği’nde, Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan tarafından “Disiplin Mevzuatı ve Disiplin Hukuku” başlığıyla seminer verildi. Birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Mülkiye Başmüfettişi Özcan, “Kamu görevlisini koruma altına alan 4483 sayılı kanun kaldırılmalı. Demokrasi, hesap verilebilirlik rejimidir. Herkes yaptığının hesabini vermelidir. Kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek yok” diye konuştu.
Eğitim seminerlerine aralıksız devam eden Marmara Belediyeler Birliği tarafından, “Disiplin Mevzuatı ve Disiplin Hukuku” semineri verildi. Kamuda disiplin konusunun ihmal edildiğini dile getiren Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan, “Disiplin hukukumuzu düzenleyen müstakil bir hukukumuz yoktur. Ülkemizde ihmal edilen konulardan birisi de disiplin hukukudur. Kamuda, disiplin konusu hep ihmal edilmiştir. Her şey yargıya havale edilmiş, böylece uzun yıllar sonra netice alınmış ve bu gecikme olumsuz bir şekilde işleyişe yansımıştır” dedi.
“KAMU GÖREVLİLERİNİN KORUNMASINA GEREK YOK”
Açıklamalarının devamında, kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek olmadığını belirten Özcan, “Demokrasi, hesap verilebilirlik rejimidir. Herkes yaptığının hesabını vermelidir. Kamu görevlileri olarak, bugüne kadar hep korunduk. Kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek yok. Hatta kamu görevlisini koruma altına alan 4483 sayılı kanun da kaldırılmalı. Adli yargı, disiplin alanında ihtisaslaşma sağlamalı ve kamu kurumlarında disiplin sorunu yaşanmamalı” diye konuştu.
Adli cezalar ile disiplin cezaları arasındaki farkları anlatarak konuşmasını tamamlayan Özcan, disiplin cezalarının idari tedbir sağlamaya yönelik, adli cezalarınsa toplum düzenini sağlamaya yönelik olduğunu belirtti.
DENETİM KONUSU İŞLENECEK
Marmara Belediyeler Birliği tarafından yarın (17.02.2010) ise “Belediyelerin Denetimi ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar” başlığıyla, İSKİ Aksaray Konferans Salonu’nda 09.30 – 16.00 saatleri arasında seminer verilecek. Başbakanlık Yerel Yönetimler Başdanışmanı Erol Kaya’nın yanısıra Sayıştay Denetçisi Ahmet Tezcan, İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Daire Başkanı Ahmet Başpınar, Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Eken ve Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan’ın da katılacağın seminerin moderatörlüğünü, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Recep Bozlağan yapacak.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...