***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Aralık 2009 Cumartesi

Misinli Belediye Başkanı Ziyamettin Yamana Soruşturma

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesininin Misinli Beldesi AK Partili Belediye Başkanı Ziyamettin Yaman`a çevre düzeni planında tarımsal alan olarak gösterilen alanları imara açtığı gerekçesiyle soruşturma.
AK Partili Belediye Başkanı Yaman hakkında 1/1000 ve 1/25000 ölçekli imar planlarına aykırı hareket ederek, imar kanunu hükümlerinin aksine belediye meclis kararıyla üretilen arsaların satıldığını ayrıca bazı fabrika atıkları dökülerek bundan rant sağlandığından görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesine istinaden; 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına aykırı olarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yaptırdığı, mevzuata aykırı işlem yapmak suretiyle, çevre düzeni planında tarımsal alan olarak gösterilen alanları imara açtığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Tarım arazilerinin usulsüz bir şekilde imara açılmasından dolayı başlatılan soruşturmada en dikkat çekici soruların başında “ İlçe tarım Müdürlüğü bu konuda görüş bildirdi mi? Yasalar gereği tarım arazileri imara açılmazken, İlçe tarım müdürlüğü başta olmak üzere yetkili kurumlar şimdiye kadar bunu neden dikkate almadılar.” Başkana bir tahkikattan soruşturma izni ve diğer bir şikayet içinde soruşturma izni verilmedi.

AK PARTİ ÇORLU TEŞKİLATI OLAYA SESSİZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapması beklenen AK Parti İl ve İlçe yönetimlerinin sessiz kalması dikkatleri çekerken, Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy sorularımız üzerine; “ hukuki çerçevede yapılması gerekenleri yetkili makamlar yapacaklardır.
Konu yargıda olduğundan bir şey söylemek istemiyorum. Parti disiplin kuruluna sevk edilmesi şu an için söz konusu değildir. İlerleyen günlerde bir netlik kazanacaktır” demekle yetindi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...