***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ağustos 2009 Pazar

Serez'in kitabına 2. baskı yapıldı

Tekirdağ’ın yaşayan tarihi Mehmet Serez’in yeni kitabı Tekirdağ ve Çevresi Şehitlikleri’nin ikinci baskısı, piyasaya çıktı. 3 kız çocuk ve 6 torun sahibi olan Serez’in şimdiye kadar yayınlanmış 45 eseri bulunuyor.
Yeni piyasaya çıkan kitabında; Askerlik Şubeleri kayıtları, resmi belgeler, Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yayınlanmış kaynak eserler ve yaşayan kişilerin ifadelerine, yazılarına itibar edildiğini vurgulayan Serez, kitabın ilk baskısının 1933 yılında, dönemin Tekirdağ Valisi Şenol Engin tarafından bastırıldığını söyledi.
Trakya'nın her karış toprağının şehit ve gazilerimizin kanları ile sulandığını belirten Mehmet Serez, bu eserde onlara karşı manevi borcumuzun bir kısmını olsun yerine getirmenin bahti­yarlığını yaşadığını vurguladı.
Serez şöyle devam etti; “Şehit ve gazilerimizin kanları kurumadan onları anmak, hatıralarını dile getirmek istedim. Araştırmam esnasında kayıt ve belgelerde noksanlıklar gördüm. Vatan uğrunda gözünü kırpmadan Şehitlik mertebesine ulaşan bu kahramanlara acaba biz ne yaptık. Şehitliklerimiz ne durumdadır? Gazilerimiz hayatlarını ne şekilde sürdürdüler? İncelemem sırasında Balkan, Çanakkale Savaşları hakkında ufak bilgiler sunmağa çalıştım.
Genel Kurmay Başkanlığımızın yayını olan ‘Şehitliklerimiz ve Şehitlerimiz’ adlı eserde adı geçen şehitlikte Türkiye'nin muhtelif yörelerinden 27 vilayetimizin 373 şehi­dinin de burada yattığı tespit edilmiştir. Bu şehitlerimizin 54'ü Tekirdağlı'dır.
Eserimizde onların da tümünü yayınlamış bulunuyorum. Ayrıca Çanakkale Savaşında Yarbay Mustafa Kemal yönetimindeki 19. Fırka'nın faaliyetleri eserde yer alıyor Şehitlerimiz arasında Kıbrıs, Kore, ülkemizin çeşitli yörelerinde şehit olmuş kahraman askerleri­mizin listeleri de verilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, geride kalanlara sabır diliyorum.”
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...