***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ağustos 2009 Pazar

47 ekiple 24 saat denetim


Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde sigara denetimlerine devam eden ekiplerin, ramazan ayında da iftardan sahura kadar sigara denetimlerine devam edeceği bildirildi.
Sigara denetimi konusunda ramazan ayında özel bir çalışma yapılacağını ifade eden Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çağlayan, valilik, sağlık il müdürlüğü, emniyet ve zabıta personelinden oluşturulan denetim ekiplerinin, sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın yürürlüğe girdiği 19 Temmuzdan bu yana denetimlerini sürdürdüğünü belirtti.
Çağlayan, ramazan ayında da il genelinde umuma açık olan kapalı alanlarda denetimlerin etkin bir biçimde sürdürüleceğini söyleyerek, ekiplerin günlük denetimlerinin yanı sıra ramazanda iftarla sahur arasında da görev yapacağına dikkat çekti.
Çağlayan şöyle devam etti; “Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezimize gelen her ihbar değerlendirmeye alınıyor ve derhal o bölgeye ekip sevk ediyoruz. Hattımız ramazan ayı boyunca da 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlarımız 258 22 18 numaralı telefondan irtibat merkezimize ulaşarak, ihbarda bulunabilirler.”
24 SAAT GÖREV BAŞINDA
19 Temmuzdan bu yana 47 ekibin il genelinde 1000'i aşkın kapalı mekanın denetlendiğini belirten Tekirdağ Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, bu güne kadar Tekirdağ'da hiçbir işletme sahibi veya vatandaşa sigara konusunda ceza kesilmediğini söyledi.
Çağlayan, ilk denetimlerin, vatandaşı bilgilendirici ve eğitime yönelik olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Denetlediğimiz mekanlarda, işletme sahiplerini 'Burada sigara içilmez' levhasını asmaları yönünde uyarıyor ve tabelanın görünür bir biçimde konulmasını istiyoruz. 1000'i aşkın kapalı mekanın denetimi sırasında, sigara içen kimseye ve içilmesi izin veren mekana rastlamadık. Vatandaşlarımız büyük bir çoğunluğu, kapalı alanlarda sigara kullanımını yasaklayan yasayı destekliyor. Denetlediğimiz kapalı mekanların hiçbirinde, küllük bile görülmedi. Tekirdağ, yasağa 100'de 100 uydu.” Yasanın uygulanmasındaki temel hedefin, ‘halk sağlığını koruma ve gelecek nesilleri sigarının zararlı etkilerinden uzak tutma’ olduğunu belirten Çağlayan, genişletilmiş sigara yasağı uygulamasının olumlu etkilerinin 10-15 yıl içinde görüleceğini söyledi

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...