***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Mart 2010 Salı

AK Parti Merkez İlçe’den Becerir’e ziyaret

Sağlıkta dönüşüm vatandaşı rahatlattı AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ve ilçe yönetiminden bir heyet Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Hastane faaliyetleri hakkında bilgiler veren Becerir, “Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Bakanlığın belirttiği tüm hedeflere Tekirdağ’da ulaştık. En büyük eksiğimiz Tekirdağ’a yaraşır bir hastaneye sahip olmaktı. Çok yakında ona da kavuşacağız” dedi.
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ile birlikte ilçe yönetiminden Sebahattin Tirakioğlu, İrfan Balcı, İsmail Cin, Ramazan Baran, Ahmet Ayhan, Ali Rıza Altın, Taner Yılmaztürk, Engin Çebi ve Ziya Ekiciler, Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir’e nezaket ziyaretinde bulunarak, hastane hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VATANDAŞI RAHATLATTI
İlçe Başkanı Meral, ziyarette yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile vatandaşların devlet hastanelerinde yaşadığı çilenin büyük ölçüde hafifletildiğine işaret etti. Meral, “Sağlık alanında şimdiye kadar çözülmemiş, çözülmedikçe büyümüş, bu nedenle asla değiştirilemez olarak algılanan sorunlara el atan hükümetimiz, yeni bir bakış açısıyla sorunları çözüyor. Tabi bu başarı, milletvekilinden, bürokratına, bilim insanlarından, sağlık çalışanlarına kadar birçok dalda özveriyle çalışan insanlar sayesinde gerçekleşiyor. Sağlık alanında yapılan yeniliklere önayak olan herkese minnettarız” dedi.
“BİR YILDA 856 BİN HASTAYA HİZMET VERDİK”
Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir ise, Tekirdağ Devlet Hastanesi’nin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu hedefleri kısa sürede yakaladığına işaret ederek, “Hastanemizin kapasitesini kısa zamanda 450 yatağa çıkardık. 40 yataklık yoğun bakım ünitesi kurarak, bu konuda Trakya’da lider olduk. Trakya’da taş kırma ünitesi olan tek devlet hastanesiyiz. 12 bin hastamızı ameliyat ettik. 2009 yılı rakamlarıyla 830 bin hastamıza poliklinik, 26 bin hastamıza da yataklı hizmet verdik. Günlük ortalama 3 bin hastamıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.
BİOKİMYA VE MERKEZİ LABORATUVAR HİZMETE GİRİYOR
Becerir, hastanenin teknik altyapı eksikliklerini süratle giderecek adımlar attıklarını, bu kapsamda nöroloji bölümünün revize edildiğini, hastaneye yeni ve modern bir oksijen sistemi alındığını vurguladı. Becerir sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli yenilikler yapıyoruz. Hastanemize MR servisini kazandırdık. Biokimya ve merkezi laboratuarımızın yapımı tamamladık. Kısa bir süre içinde açılışını gerçekleştireceğiz. Bu sayede poliklinik önünde bekleyen kalabalıklar olmayacak. Hızlı ve etkili bir laboratuar sistemine kavuşmuş olduk”
“BAKANLIĞIN HEDEFLERİNE ULAŞTIK”
Başhekim Becerir, Tekirdağ’da sağlık alanında en büyük eksikliklerinin Tekirdağ’a yaraşır yeni ve modern bir hastane olduğunu vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Bakanlığın belirttiği tüm hedeflere Tekirdağ’da ulaştık. En büyük eksiğimiz Tekirdağ’a yaraşır bir hastaneye sahip olmaktı. Bu konuda önemli adımlar atıldı. Sağlık Bakanlığı Tekirdağ’a yeni bir hastane yapılması için onay verdi. Yeni hastane yeri için tüm çalışmalar sürüyor. Şu an hastane için 6 olası yer belirlendi. Çevreyolu, Maksi ve Muratlı yolu üzerinde bulunan yerlerle ilgili detaylı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlığımız, yeni hastaneyi kamu-özel iştiraki ile yaptırmak istiyor.” şeklinde konuştu.
Nezaket ziyareti, AK Parti Merkez İlçe Yönetimi ile Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir’in hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...