***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Mart 2010 Salı

2010 YILI BİRİNCİ BİLGİ ALIŞ-VERİŞİ TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda 3 ayda bir yapılan Tekirdağ İli 2010 yılı birinci BAV toplantısı İl Müdürü Haydar SOYKAN’nın başkanlığında İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, konu sorumlusu elamanlar ve TAR-GEL Projesi kapsamında köylerde görev yapan 4/B sözleşmeli tarım danışmanlarının katılımı ile 12.03.2010 günü gerçekleştirildi. Toplantının gündemi Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 2010 yılı Tarım politikaları olup, son aylarda meydan gelen aşırı yağışların tahıl ekili alanlar üzerine olumlu ve olumsuz etkileri tartışıldı.
İl Müdürü Haydar SOYKAN yaptığı açılış konuşmasında “Banklığımız kuruluşundan bu güne kadar köye yönelik görevini yürütmüştür. Ancak; 5179 sayılı kanunun uygulamaya konulmasından itibaren Bankalığımızın bir de şehre yönelik görevi ortaya çıkmıştır. Buradan hareketle artık Bakanlığımızın ve İl Müdürlüklerimiz toplumsal yaşamın her kademesinde görevi devam etmektedir. İş alanımız çok geniş ve zor. Sadece üretmek yetmiyor artık. Üretim mutlaka kayıt altına alınmalı bu da yetmiyor karşı tarafın istediği kalite standartlarda üretilmelidir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığını iyi tanımak gerekiyor. 2000 yılından sonra yaptığı görevleri, desteklemeler tamamen değişmiş ve toplumun her kesimi ile muhatap olur hale gelmiştir. İlimiz tarımsal alan olarak Ülke genelinde çok büyük olmamasına rağmen tarımsal desteklemelerden aldığı payda Ülke genelinde 5.sıradadır. Bu da İlimizde çok ciddi bir tarımsal üretim olduğunun göstergesidir. Çevre ve topraklarımız bizim temel unsurlarımızdır. Bunlara sahip çıkmalıyız ve bu konuda eğitim çalışmalarımıza aralıksız devam etmeliyiz. Hayvancılık çalışmalarında Bakanlığımızca desteklenen Hemit ve Gönence Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Kooperatif Mülkiyetinde 300 Başlık Damızlık Süt Sığırcılığı projeleri hayata geçirilmiş ve bu projelerde iki köyün hayvanları iki büyük işletmede toplanmıştır. Bu projeler hem ilimiz hem de Ülkemiz için örnek projelerdir.
Biz İl Müdürlüğü olarak BAV toplantılarını çok önemsiyoruz. İlçenizdeki, köyünüzdeki problemleri tespit ederek çözüm için buraya getirin. Çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.
Proje ve İstatistik Şube Müdürü Günay UÇAR, Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Hanifi TÜRKYILMAZ, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Şehmus BAYDAR, Destekleme Şube Müdürü Vekili İbrahim Şenol, Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Necmettin KÖŞKEROĞLU ve Kontrol Şube Müdürü Cevdet SOYAK Şube Müdürlüklerinin Çalışmaları ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 2010 yılı Tarım Politikaları ile ilgili bilgi sundular.
Daha sonara toplantıya katılan Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Yöneticisi Nezih SUYARAN ve Tarım Danışmanı Onur KİRAZ İlimizde Mayıs 2010 ayında DLH fuarcılık ve Ö.Ç.D.D ile ortaklaşa organize ettikleri tarla günleri fuarı hakkında bilgi sundular.
Tartışma bölümünde ise 2009 yılı Aralık ayından beri yağan aşırı yağışların hububat alanlarında çürüme, kök ve yaprak hastalıkları vb. zarar meydana getirip getirmeyeceğinin araştırılması için koordinatör Arş. Enstitüsü Müdürlüğüne araştırılması için bildirilmesi ve bir sonraki B.A.V toplantısının hasat konusunda Mayıs ayı sonunda yapılması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...