***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Mart 2010 Salı

HEPAR Çorlu aİlçe teşkilatından Şahpaz Köyü Bilgilendirme Toplantısı

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca, 06 Mart Cumartesi akşamı, İlçemiz sınırlarındaki Şahpaz Köyü’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 18 kişilik katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Çorlu İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ, yaklaşık 40 kişiye hitap etti ve HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin kurulma sebeplerini şu şekilde açıkladı:
“Bu ülkede en çok yenen ve en çok çiğnenen şey “Hak” hiç olmayan şey de “Eşitlik” olduğu için.”
“Yurttaşlarımızın bir lokma yiyecek uğruna yaşamlarını tüketmeden, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaları için.”
“Ülkenin bütünlüğünü, ulusal birliğini, güvenliğini koruyup, güçlendirmek için.”
“Yepyeni, adil ve sağlam bir devlet yönetimi oluşturarak, köhnemiş siyasi düzeni tasfiye etmek için.”
“Demokratik bir toplumu sağlayarak, halkın kendi gücünün ve olanaklarının farkına varması için.”
“Ülkenin ulusal bankaları, iletişim kurumları satıldığı, topraklarımız yabancıların ipoteği altına girdiği için.”
“Aşırı zengin ve aşırı fakir olarak hızla iki sınıfa bölünmeye başladığımız, kısa süre sonra da orta sınıf yok edilerek büyük kısmımız dilenci durumuna düşürüleceği için.”
“Parolamız: “ Siyasi ve ekonomik bağımsızlıktır.” Hak ve Eşitlik Partisi halk ateşidir.”
Gündeme ilişkin konularda da söz alan DEMİRKILIÇ, “Milli olan her değerimize açıkça bir saldırı vardır. Dil’imiz, Din’imiz, Örf’ümüz, Töre’miz, Atatürk’ümüz, Ordu’muz her şey açıkça hedef alınmaktadır. Uyanık ve dikkatli olmalıyız.” demiştir.
HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin tarım politikalarını da açıklayan DEMİRKILIÇ, bir zamanlar karşısında, Atatürk’ün bile ceket ilikleyerek konuştuğu Köylü’lerimiz, şu anda hakarete maruz kalmaktadırlar. Cipine mazot alarak zevki sefa yapan vatandaş ile tarlasını sürmek için mazot alan çiftçi aynı fiyatı ödemektedir. Bu adaletsizliktir. Hükümetin tarım politikasının çürümüşlüğüdür. Bizim iktidarımızda, kendi topraklarımızda yetişen ürünler tükenmeden dışarıdan meyve sebze hububat alınmayacaktır. Elektrik, gübre, mazottan vergi alınmayacaktır. Tarımda asgari %40 devlet desteği sağlanacaktır.
Konuşma bitiminde tek tek masaları dolaşan Parti üyeleri, vatandaşların samimiyeti ve ilgisiyle karşılaşmışlardır. Yaşlı bir vatandaşın konuşmayı gözlerinin dolarak dinlediğini fark eden İlçe Başkanı amcaya şöyle demiştir: “Hayrola Amcacığım, seni üzdük galiba?” yaşlı vatandaşın cevabı da, “Evlat, bunlar sevinç gözyaşı, Atatürk’ün gençlerini gördüğüm için çok mutlu oldum o yüzden sevinçten ağlıyorum.”
Birçok gencin, İlçe Başkanlığı’na geleceklerini ve üye olacaklarını belirttiği toplantı sonrası, topluca hatıra fotoğrafı çekilmiştir.
Vatandaşlar, Osman PAMUKOĞLU Çorlu’ya geldiği zaman kendilerini de ziyaret etmelerini ve kendisiyle tanışmak istediklerini belirttiler.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...