***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Mart 2010 Pazartesi

Tasarıyı Nefretle Kınıyorum!

MHP Grup Başkan Vekili şandır: -''ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz'' dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, ''ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz'' dedi.
Şandır, Partisinin Edirne İl örgütünce düzenlediği ''dertlere çözüm MHP'' konulu konferansta, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili Türkiye aleyhine alınan bu kararın Milli bir mesele olduğunu söyledi.
Türk Milletinin, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bir olup tepkisini ortaya koyması gerektiğini ifade eden Şandır, ''atalarımıza katil denilmesine milletçe haykırmalıyız. Bu millete hakarettir. Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan saygısızlıktır. Bunu şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ve Türk milletine karşı bunu diyenlere bunu iade ediyoruz. Dönüp aynaya baksınlar ve katil kendilerinin geçmişleridir'' diye konuştu. ''Türk milletine hakaret etme cesaretini bunlar nereden almaktadırlar?'' diye soran şandır, şöyle devam etti: ''Türkiye’yi, Türk Milleti adına yöneten siyasi iktidar, AKP iktidarı, sonucu önceden belli olan bu konuda neden tedbir almamış, neden tepki koymamış ve millete böyle hakaret edilmesine niye fırsat vermiştir. Bunu da sorgulamadan geçemeyiz. Ermeni protokollerini imzalayanlar, şimdi tehdit ediyorlar. Ermeniler ile, Ermenistan’la ilişkileri normalleştirilmesini isteyen protokolleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geri çekmeli, altına attığı imzayı geri almalı ve bu konuda attığı adımları sorgulamalıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletine, senin atalarına katil diyorlar. Millet olarak biz bunu asla kabul edemeyiz. Sende atalarının katil olduğunu kabul etmiyorsan, bu Barak Obama'ya, Amerika Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Üyelerine bir tepki göster. Yoksa bu hakaret bu milletin içerisinde bir ateş olarak seni de saracaktır, bunun için, bu hakaretin faili meçhul kalmayacağını, faiz olarak sandıktan bunun cevabını alacağını bilmen lazım.
Sözde soykırım iddiaları bugünün meselesi değildir. Çözümsüzlük çözüm değildir diyerek Türk milleti ile kavgası olan tüm milletlerin sorunlarını çözmek gibi bir mesele yürütürseniz şamar oğlanına dönersiniz. Gelen size hakaret eder, giden hakaret eder. Hatırlayınız, İsviçre, Fransa soykırım yoktur demeyi suç haline getirdiler. Cezalandırdılar. O zaman Türkiye olarak gerekli tepki ortaya konulamadığı için bugün Avrupa’nın bir çok ülkesinde, Amerika’nın bir çok eyaletinde Türklerin soykırım yaptığı ile ilgili iddialar bir meclis kararı haline getirildi.
Yani resmen atalarımıza katil diyen meclis kararları ortaya çıktı. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Türkiye'yi, Türk milleti adına yöneten siyasi iktidarın, ona gerekli ve yeterince zamanında tepki koymaması, gerçekten hükümetimiz adına bir üzüntü verici, kabul edilemez bir sonuçtur. Ben Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi ve Yöneticililerinin öyle bir karardan dolayı, milletimize hakaret ettiği için kınamakla birlikte, Sayın Hükümetin ve Başbakanı da gerekli tepkiyi ortaya koymadığı ve tedbirleri almadığı için Milliyetçi Hareket Partisi olarak şiddetle ve nefretle kınadığımızı ifade ediyoruz.''
Edirne’ye, Türkiye’nin, milletin içinde bulunduğu sorunları konuşmak için geldiğini vurgulayan Şandır, ''böyle bir konuyu konuşmak keyifli olmuyor. Çünkü dert konuşacağız. Bunlarla birlikte MHP’nin çözümlerini de konuşacağız'' diye konuştu.
Şandır, şunları kaydetti: ''Bugün ülkemizin, bir çok derdi, sorunu var. İnsanımızın, çiftçimizin, emeklisi, esnafıyla, işçisiyle bir çok sorunu var. Toplumun tüm kesimlerinin müstahak olmadığı, mecbur, mahkum olmadığı sorunlarla boğuşuyoruz. Bütün bu sorunların müsebbibi, bu ülkeyi 7 yıldır yöneten AKP iktidarıdır. Türkiye'nin bugün en önemli, kapsayıcı sorunu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7 yıldır beri devam eden tek başına iktidarıdır. Bir milli güvenlik sorunu haline gelen AKP iktidarıdır. AKP iktidarı tarafından yönetiliyor olmaktır
KAYNAK:EDİRNE TELEVİZYONU

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...