***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Mart 2010 Salı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlenen gece programı ile sürdü.
Ata İş Merkezi’ndeki Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlenen programda konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Anadolu’da görev yaptığı sırada kadınlara yönelik birçok haksız davranış olduğunu ve kadınların çok sıkıntı çektiğini söyledi. Aldemir, Lüleburgaz’da da, kadınların, Anadolu’nun bazı illerinde olduğu kadar olmasa da bazı sıkıntılar çektiğini, bunların giderilmesi için hep birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti.
Lüleburgaz Belediye başkan yardımcısı Kevser Özkan da, Lüleburgazlı kadınların, sorunlara duyarlı ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı olduğunu dile getirerek Lüleburgaz’da yaşayan bir kadın olmaktan mutlu ve onurlu olduğunu kaydetti.
Protokol konuşmalarının ardından Lüleburgaz Belediyesi halk Oyunlar ekibinin gösterisi izlendi. Halk oyunları ekibi, yöresel kıyafetleri ve danslarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Programda, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Mandolin Grubu da bir dinleti sundu.
Program, Kadınlar Gününün tarihçesi, çevre bilinci ve Lüleburgaz’da yaşayan kadınların Kadınlar Gününe bakışı konulu slayt gösterileri ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...