***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Şubat 2010 Perşembe

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ ÇORLU İLÇE TEŞKİLATINDAN SEYMENDE TOPLANTI

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, 4 Eylül 2008 tarihinde kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu haftaki durağı: Seymen Köyü’ydü. Soğuk hava ve kara rağmen düzenlenen toplantı iki ayrı kahvehanede, karşılıklı sohbet ve dertleşme havasında geçti. Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 13 kişilik katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde, HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ Çorlu İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ, neden böyle bir yolun içinde olduklarını, bu yolun neden ikinci bir milli uyanış olduğunu ve HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin neden, nasıl, ne için kurulduğunu vatandaşlara anlattı.
Hakan DEMİRKILIÇ, konuşmasına şu şekilde başladı: “Osman PAMUKOĞLU devamlı, “ekmek ve huzur” diyor. Türkiye’de 80 yıldır halledilemeyen iki büyük sorun: “sefalet ve cehalet”, bizleri yönetmek için talip olmuş kişilerin, ellerine aldıkları yetkiyi toplum yararına değil kendilerinin çıkarları için kullandıkları için vuku buluyor. Siyasetçiyim diyen kişiler, Halk’a sadece oy zamanı göstermelik değer veriyor, göz boyuyor, para veriyor, yalan söylüyor ve Halk da, kötünün iyisi olarak gördüğüne, mecburen, oy veriyor çünkü her bir Parti’yi denemiş sonuç hep hüsran, aldatmaca, hayal kırıklığı.” Bunun üzerine, bir vatandaş söz alarak şöyle dedi: “Haklısınız ama burada asıl suçlu olan bizleri aldatanlar. Biz inandık, bir de bunu deneyelim dedik ama hep unutulduk, hep soyulduk”
Hakan DEMİRKILIÇ, HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin amblemini açıklarken şu noktaya vurgu yaptı: “Dikkat ederseniz, “HAK VE EŞİTLİK” kelimeleri, “PARTİSİ”nden daha büyük yazılmış ki bu bilinçli yapılmıştır. Parti bu işin bir aracıdır. Amaç, sizlerin ve bizlerin, Halk’ın ta kendisinin çocuklarının, gelecekte hak ettikleri bir ülkede, hak ettiği şekilde yaşayabilmesidir.”
Yaklaşık 45’er dakika süren iki ayrı kahve sohbeti sırasında, vatandaşların sorularına da yanıtlar verildi. Bir vatandaşın, “Parasız siyaset olmaz, bu işi nasıl başaracaksınız?” Sorusuna, “Atatürk de Kurtuluş Savaşı’nı yaparken, “para yok” diyenlere “bulunur”, önemli olan yürek ve akıl, cesaret ve inanç” diyordu. “Bizler bu Parti’de her ay 10 TL verdiğimiz aidatlarla siyaset yapmaya çalışıyoruz ama lütfen şunu unutmayınız ki biz siyaseti vatan aşkı ve hak mücadelesi olarak biliriz, yalan söyleyebilme sanatı olarak değil” dedi.
Bir başka vatandaşın, “Parti’nizde Lider Saltanatı olacak mı?” “Bizler, Tekirdağ’ın milletvekili adaylarını buradan mı seçeceğiz yoksa Ankara’dan mı atanacak?” Sorusuna, Hakan DEMİRKILIÇ, “Hayır, bizim Partimizde Tekirdağ’daki üyeler kendi adaylarını seçecek ve Genel Merkez’e sunacaktır.” Osman PAMUKOĞLU diyor ki: “Her vatandaş yaşadığı il’den aday olacak. Manisa’da yaşayan bir adam Ankara’dan, Antalyalı bir vatandaş İstanbul’dan aday olmayacaktır.” yanıtını vermiştir.
Vatandaşların özellikle tarımdaki yanlış politikadan yakınmaları üzerine, DEMİRKILIÇ, “Bizler tarım ve hayvancılıkta dünya ile rekabet halindeydik, 7 üretir 1 tüketir, 6 dışa satardık şu anda biz 1 üretiyor, 1 alıyoruz” dedi ve İktidar olmaları halinde, toprağa değil ürüne teşvik verileceğini, gübre, mazot ve tohumda %50 devlet desteği sağlanacağı, boş arazilerin Halk’a dağıtılarak işleneceği, çalışmayan hiç kimseni kalmayacağını belirtti.
Vatandaşların yoğun ilgisi ve samimiyetiyle karşılaşan HAK VE EŞİTLİK mensupları, tekrar Seymen Köyü’nü ziyaret edeceklerini ve vatandaşların da kendilerini, Çorlu’da her zaman ziyaret edebileceklerini belirterek Köy’den ayrıldılar.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...