***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Şubat 2010 Perşembe

Hava kirliliği Lüleburgaz’ı tehdit ediyor

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da hava kirliliği hem çevre sağlığını hem de vatandaşların sağlığını tehdit ediyor.
Havaların soğumasıyla birlikte, soba ve kaloriferlerin yarattığı hava kirliliği ciddi boyutlara ulaştı.
Yetkililer, vatandaşların ucuz kömür tercih etmesinin hava kirliğinin en büyük nedenlerinden biri olduğunu söylerken, vatandaşlar da Belediye’nin gerekli çalışmalar ve denetimleri sıklaştırması gerektiğini ifade ediyor.
Bacalardan çıkan dumanlar, şehirde nefes almayı git gide daha zor bir hale getirirken, yetkililer, bacaların temizletilmemesinin de is, duman gibi sonuçlar doğurduğunu ve hava kirliğini artırdığını dile getiriyor.
Hava kirliği, vatandaşların sağlığı üzerinde de olumsuz etkiye sahip. Uzmanlar; bu olumsuz etkilerin, öksürükten bronşit, kalp, akciğer hastalıklarına kadar değişiklik gösterebildiğini belirtiyor.
Dahiliye uzmanı Dr. Murat Gerenli, kirliliğin yarattığı olumsuz sonuçların, sağlıklı insanlarla birlikte özellikle bazı duyarlı gruplar daha çok etkiliğini ifade ediyor.
Yaşlılar ve çocukların bu duyarlı grupların başında geldiğini belirten Gerenli, savunma fonksiyonlarındaki azalma nedeniyle yaşlıların daha duyarlı olduğunu, bunun yanı sıra, küçük çocukların savunma sistemindeki gelişiminin tamamlanmaması nedeniyle duyarlılığının daha fazla olduğunu kaydetti.
Gerenli, yaşın yanı sıra, astım ve diğer bazı akciğer hastalarının da kirli havalara duyarlılığının daha fazla olduğunu ve kirlilikten daha fazla etkilendiğinin altını çizdi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...