***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Şubat 2010 Perşembe

Bozdağ 'Mavi Liste' ile güven tazeledi

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesindeki Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu Dekor Düğün Salonu'nda yapıldı.
İLGİ YOĞUN OLDU
Saat 13.00'da başlayan Kurul'a Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Küpelioğlu, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, BBP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Bulut, İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aydın Kırıklar, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kurucu Başkanı Ziya Süren, Tekirdağ İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, Çerkezköy Genç İşadamları Derneği Başkanı Emre Asbaş, Çerkezköy Güreş Ağası Mesut İşlek, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Aleaddin Demirbağ, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Saadet Partili Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, Demokrat Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ile çok sayıda esnaf katıldı.
DİVAN BAŞKANLIĞINA YILMAZ ÇİMEN SEÇİLDİ
Kurul divan kurulunun seçimi ile başlarken, Divan Kurulu Başkanlığı'na Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen, divan kurulu üyeliklerine ise Habib Şişman, Hasan Balta, Muzaffer Yaztepe ve Mustafa Avcı seçildi. Divan Kurulu'nun seçiminin ardından kurul toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Sonraki gündem maddesinden divana belgeleri imzalaması için oy birliği ile yetki verildi. Gündemin dördüncü maddesinde Oda Başkanı Ali Bozdağ faaliyet raporunu okudu. Bozdağ, "Esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırılması, işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması için çalıştık. Odamıza gelen hiçbir esnafı işlemlerini tamamlamadan geri göndermedik. 166 tane esnafa 'ustalık ve esnaflık belgesi' verme kararı aldık" dedi.
313 ESNAF KOSGEB KREDİSİNDEN YARARLANDI
E-esnaf kayıt sisteminin de tamamladığını ifade eden Bozdağ, "Huzur ücretleri 3 yıldır aynı. Ücretlerde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 2008'de Kosgeb kredisinden pek çok esnafımız yararlandı. Yaklaşık 15 öğrenciye burs verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Kosgeb sinerji odası ile koordineli bir şekilde çalıştık ve 2009'da Tekirdağ'dan 1881 esnaf Kosgeb kredisinden yararlanırken, bunların 313'ü Çerkezköy'dendi" diye konuştu. Bozdağ, odaya ücretsiz yer tahsis edildiğini ve bu yerin proje çizim işlemlerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından denetim kurulu raporu da okundu. Faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi. 2005 yılı Kasım-Aralık ayları kesin hesap cetvelleri de görüşülüp kabul edilirken, sonrasında da 2006-2007-2008-2009 yılları bilanço, gelir gider hesapları görüşülerek kabul edildi.
TAHMİNİ BÜTÇE 449 BİN TL
Bu maddenin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2010-2011-2012-2013 yılları çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik eğitim ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesi" maddesine geçildi. Üyelerin işlemlerinin en hızlı şekilde yapılması için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Bozdağ, "Mesleki eğitim merkezi ile görüşerek ustalık belgesi alamayanların belgelerini alabilmeleri için çalışacağız. Esnaf Sarayını Çerkezköy esnafımıza kazandıracağız. Esnafın hakkını korumak için yeniden bu göreve adayız" ifadelerini kullandı. Tahmini bütçe hakkında da bilgi veren Bozdağ, tahmini bütçenin 449 bin TL olduğunu açıkladı. Bu maddenin de kabul edilmesinin ardından, "Aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri" de görüşülerek kabul edildi. Sonraki gündem maddesinde ise odanın adına taşınır taşınmaz mal alımı için yönetim kuruluna yetki verildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ilk konuşmayı başkan adaylarından Kamil Çetintaş yaptı.
MEVCUT BAŞKAN BİREYSEL YÖNETİM SERGİLİYOR
Ali Bozdağ'ın yıllardır faaliyet belgesi vermek dışında hiçbir çalışma yapmadığını söyleyen Çetintaş, "Bunları sizden gelen cevaplara istinaden söylüyorum. Mevcut başkanın bireysel bir yönetim sergilediği görülmüştür." dedi. Bozdağ'ın yanında yer alanlara da seslenen Çetintaş, "Herseferinde 'Bu kez son' diyerek 15 yıldır sizi kandıran zihniyete hep birlikte 'dur' deme vakti gelmiştir. Listede olan 60 tane üye ölmüş, 300 esnaf da mesleği bırakmıştır ama hala listede yer alıyorlar" diye konuştu. Göreve gelmesi halinde yapacaklarından da bahseden Çetintaş "Meslek grubundaki arkadaşları bir araya getirerek sorunlara çözüm üreteceğiz. Esnaflar iç içe bir yönetim sergileyip 'ben' değil 'biz' mantığını hakim kılacağız. Bu seçim, duydu ile değil mantık ile hareket etme zamanıdır. Artık değişim zamanıdır." ifadelerini kullandı.
KENDİ KREDİSİNİ ALAMADI SİZE NASIL ALACAK?
Çetintaş'ın ardından Ali Bozdağ da bir konuşma yaptı. Kamil Çetintaş'ın 'esnaftan kopuk olduğu' yönündeki eleştirilerine cevap veren Bozdağ, Çetintaş'a yüklenerek "Seninle 7 sene çalıştım. Atatürk Caddesi'nde bir esnafın yanında bir bardak çay içtin mi" sorusunu yöneltti. Kosgeb ile ilgili çalışmalarda Çerkezköy'ün Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Bozdağ, "Ben Çetintaş'ın evraklarını hazırlayıp kendisine teslim ettim. Kendisi, çıkmış onaylanmış kredisini teslim alamadı, size nasıl kredi alacak" eleştirisinde bulundu. Kosgeb kredileri ile yaklaşık 4 milyon 200 bin TL'yi Çerkezköy'e getirdiğini vurgulayan Bozdağ, esnaf sarayı projesini de gösterip proje hakkında bilgi vererek 'Kamil Çetintaş acaba böyle bir projeyi hayatında gördü mü' diye konuştu.
ÇARE GENÇ VE DİNAMİK KADROLARDADIR
Programda son konuşmayı en genç başkan adayı Recep kardeş yaptı. Seçimin olgunluk içinde geçmesini temenni eden Kardeş, esnaf ve sanatkarların kriz karşısında büyük sıkıntılar çektiğini vurgulayarak "Siftah yapmadan kepenk kapatan, çekleri ipotek olan, onurları kırılan esnafların sayıları giderek artıyor. Esnafın derdini dert edinecek, birlik ve beraberliği sağlayacak bir yönetime ihtiyaç var. Çare, esnafı yutmaya çalışan güç odakları ile kol kola olanlarda değil, ufku açık, ileriyi gören, genç ve dinamik kadrolardadır." diye konuştu.
MUHASABE DEFTERLERİ 25 TL'YE TUTULACAK
Nüfusun ve işsizliğin giderek arttığına değinen Kardeş, başkan seçilmesi durumunda yapacaklarını "Oda bünyesinde hukuk bürosu açmak, sosyal kültürel reformlar oluşturmak için çalışacağız. Üyelerimizi sayısının yüzde 5'i kadar öğrenciye karşılıksız burs vereceğiz. Tüm üyelerimizin muhasebe defterlerini 25 TL'ye tutturacağız." şeklinde sıraladı. Adaylardan Recep Kardeş'in konuşmasının ardından Kamil Çetintaş da Ali Bozdağ'ın kendisi hakkında söylediklerine açıklama getirmek için yeniden söz aldı. İhtiyacı olmadığı gerekçesi ile krediyi almadığını belirten Çetintaş, 'Böyle bir projeyi görebilir mi' eleştirisine cevap olarak da Polisevi örneğini verdi.
MAVİ, BEYAZ VE SARI LİSTE YARIŞTI
Konuşmaların ardından seçimlere geçilirken, seçimlerden Ali Bozdağ'ın mavi listesi, Kamil Çetintaş'ın beyaz listesi ve Recep kardeş'in sarı listesi yarıştı. 2 bin 157 üyede 752'si kurulan iki sandıkta oy kullanırken, kullanılan oyların 737'si geçerli sayıldı.
BOZDAĞ YENİDEN BAŞKAN
Geçerli oyların 453'ünü alan Ali Bozdağ güven tazeleyerek yeniden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçilirken, diğer adaylardan Kamil Çetintaş 223, Recep Kardeş de 61 oyda kaldı.
KAZANAN LİSTE
Yönetim Kurulu: Ali Bozdağ, Mehmet Çelebi, Erkan Kaşarcı, Mustafa Gazozoğlu, Hasan İçli, Hulusi Yarbasan, Aytaç Tabak, Hüseyin Bahar, Dursun Koçak, Nursel Can, İsmail Aran. Denetim Kurulu: Mustafa Eser, Kadir Gökçe, Mustafa Çiftçi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...