***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Şubat 2010 Perşembe

Lüleburgaz'da Tekel işçilerine destek yağdı

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’da, işçi ve memur konfederasyonların aldığı karar doğrultusunda, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla iş bırakan işçi ve memurlar, AK Parti Lüleburgaz ilçe binasın önünde toplanarak eyleme destek verdi.
Yaklaşık 500 işçi ve memurun katılımıyla yapılan basın açıklamasında Tekel işçilerine destek verilerek: “Her yer Tekel Her Yer Direniş” sloganları atıldı. Hükümetin işçilere karşı uygulamalarının eleştirildiği basın açıklamasında, Petrol-İş Trakya şube başkanı Turgut Düşova, Hükümetin 4/c uygulamasında ısrarcı olması ve olumsuz tavrını sürdürmesi halinde süresiz genel greve kadar gidilebileceğini söyledi.
Düşova konuşmasında, hükümetin emekçilere karşı yaklaşımını ve özelleştirmeleri de eleştirerek, Hükümetin, eczacılardan, doktorlara, Tekel işçilerinde, itfaiyecilere bütün emekçilere karşı olumsuz tavrın olduğunu ifade etti.
Tümbel-Sen Kırklareli şube başkanı Enver Turan: “Ekonomiye IMF yön veriyor, hükümet emekçilerin ve halkın taleplerini dikkate almıyor. Giderek artan borçlar nedeniyle tarım can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, emekliler çile çekiyor, ücretler geriliyor, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Daha fazla sömürmek için örgütsüz ve güvencesiz bir çalışma yaşamı isteniyor. Bu gün mücadelemizi, birliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirerek, alanları doldurarak, taleplerimi bir kez daha dile getiriyoruz. Ne şirket, ne4b,ne4c, herkese güvence demek için, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanacak bir ücret için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için, barış için, işsizliğe, yoksulluğa, işten atılmalara karşı koymak için, sendikal hak ve özgürlükler önündeki tüm engellerin kalkması, demokratik bir çalışma düzeninin kurulması için, özelleştirme girişimlerinin derhal durdurulması, eğitim, sağlık ve sosyal güvenliğe ayrılan payların artırılması için, sizi suskun, korkak, uslu, yalnız sananlara inat çığlıklarımızla, sloganlarımızla, yüreğimizle alanlardayız. Tekel işçilerinin haklı mücadelesinin yanındayız. AKP hükümetini uyarıyor ve emeğin sesine kulak vermeye çağırıyoruz” dedi.
AK Parti ilçe binasının önündeki toplantıya, Kristal-iş, Petrol-İş, Tek Gıda, Şeker-İş, Tümbel-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Kamu-Sen, SES gibi sendikaların yanı sıra, CHP, EMEP ve ÖDP de destek verdi.
HABER VE FOTO: Fırat Çalışkan / Olay Haber

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...