***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Kasım 2009 Çarşamba

Velimeşe Belediyesinden dikili bir ağacın olsun

29 Mart yerel seçimlerinde göreve gelenTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belde Belediye Başkanı Rasim Yüksel oğlu Eray’a anlamlı bir nasihatte bulunarak, “Seninde dikili bir ağacın olsun” dedi.
Daha temiz ve yeşil bir çevre için ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veren Başkan Rasim Yüksel “daha temiz ve yeşil bir Velimeşe için seninde dikili bir ağacın olsun” kampanyasıyla başlattığı ağaç dikme töreninde ilk ağacı oğlu Eray’la dikti.
Öğrencilerin ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende Başkan Rasim Yüksel oğlu Eray’a çok anlamlı bir nasihatte bulunarak; “Makamlar mevkiler geçicidir, Velimeşe bakidir. Gelecek nesillere güzel ve kalıcı eserler bırakalım. Seninde dikili bir ağacın olsun” dedi.
Çorlu’nun gelişmede en büyük beldelerinden birisi olan Velimeşe’de, Başkan RasimYüksel beldeyi daha da güzelleştirmek amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına erken başladı. Belediye tarafından temin edilen yüzlerce fidan belde halkının ve Velimeşe ilköğretim okulunun öğrencilerinin, meclis üyelerinin katılımıyla tam bir ağaç dikme bayramına dönüştü. Büyük ilgi ve katılımın olduğu törende Başkan Rasim Yüksel ilk ağacı oğlu Eray’la birlikte dikti. Gelecek nesillere bırakılabilecek en iyi mirasın temiz ve yeşil bir çevre olacağına dikkat çeken başkan Yüksel, yaptığı konuşmada; “ Velimeşe bölgemizin en güzel yerleşim yeridir. Kasabamızın içinde bu güne kadar koruduğumuz, yazın bölge halkının gözde mesire yerlerinden olan güzel korumuz vardır. Velimeşe insanı yeşili sever ve korur. Çevre duyarlılığı yüksektir. Herkesin bahçesi ağaçlarla doludur. Kasabamızı kuran dedelerimizin burasını seçmesi tesadüf değildir. Bizlerde bu güzelliği daha da ileri götürmek, gelecek nesillere daha güzel yaşanılabilir bir çevre bırakmak için çabalıyoruz.
Velimeşemizi güzelleştirmek adına, halkımız ve öğrencilerimizle el ele vererek ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu proje bir başlangıçtır. Velimeşe insanı yeşil ve ağaç sevgisini belediye ambleminde meşe yaprağı ile simgelemiştir. Amblemimizde simge yaptığımız yaprağın değerini bildiğimizi kanıtlayan ağaçlandırma çalışmalarımız her yıl artarak devam edecektir” dedi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...