***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ocak 2010 Cuma

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Yaz Hazırlıkları

Kış aylarına yoğun bir çalışmayla giren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz mevsiminde yapılacak hizmetler için hazırlıklar yapıyor.
Çorlu Belediyesi’nin, Havuzlar Mahallesi’nde bulunan serasında çiçek ve fidan yetiştiriliyor. Günümüzün gerektirdiğim pek çok imkâna sahip olan serada, park ve bahçelere ekilen çiçekler, belediyenin kendi imkânlarıyla çok ekonomik maliyetlerle üretiliyor. Yaz aylarında Çorlu’nun parklarını süsleyecek olan çiçeklerin tohumları ekildi. Serada yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun, “Parklara ektiğimiz çiçekleri seramızda çok ekonomik imkânlarla yetiştiriyoruz. Ektiğimiz çiçek tohumları yeşerdi. Ancak hizmet alım ihalesine gelen itirazdan dolayı hizmet alımı yapamadığımız için personel sıkıntısı çekiyoruz. Bir an önce bu ihalenin sonuçlandırılarak ihtiyaç duyduğumuz personeli seradaki işlerde görevlendirilmesi gerekiyor. Yeterli sayıda personele sahip olduğumuzda çalışmalarımızı çok daha etkin ve verimli bir şekilde yürütebileceğiz,” diye konuştu.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan serada tavuk, ördek, bıldırcın, güvercin, tavşan ve köpek yetiştiriliyor. Özel kümeslerde beslenen hayvanlar yeterli sayıya ulaştığında Çorlu’nun çeşitli mahallerinde bulunan parklarda küçük çaplı hayvanat bahçesi oluşturulması hedefleniyor. Söz konusu hayvanlar serada belediyenin imkânlarıyla yetiştiriliyor. Serada bulunan kuluçka makinesinde tavuk, ördek ve bıldırcın yavruları üretiliyor.
Öte yandan marangoz atölyesinde geçtiğimiz aylarda alınan iş makineleriyle ağaç işçiliği yapılıyor. Kırklareli Orman İşletmesi Müdürlüğü’nden alınan tomruklar bıçkı makinesinde kesildikten sonra marangoz atölyesinde işleniyor. Belediyenin hizmetlerinde kullanılmak üzere piknik masası, oturma grupları üretiliyor. Ayrıca Çorlu genelinde ağaçlara asılmak üzere kuş yuvası üretimine başlandı. Şık tasarıma sahip kuş yuvaları Çorlu’nun Sokak ve parklarında kuşlara ev sahipliği yapacak.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları anlatan Tosun, “Belediyemizin imkânlarıyla Çorlululara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak çalışmalarımızın devamlılığı elimizdeki imkânlara bağlı. Yeterli sayıda personele sahip olduğumuzda hizmetlerimizin kalitesinde gözle görülür bir artış olacak,” diyerek sözlerini bitirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...