***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Ayak uyduramayan gider!"


Necdet Çelikbilek, kente gelişinin 32. gününde, Tekirdağ Polisevi’nde birbasın toplantısı düzenledi. Ekipten geride kalan yada ayak uyduramayanların ekipte barınma şansı olmadığını atını çizen Çelikbilek; “Bize ayak uyduramayanlar ile yollarımızı ayırırız!” dedi.

Son Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Necdet Çelikbilek, kente gelişinin 32. gününde, Tekirdağ Polisevi’nde bir toplantı düzenleyerek hayata geçen ve geçecek olan projeleri basına tanıttı.
‘Dar Bölge Alan Kontrol Sistemi’ kapsamında şehri 10 muhtelif bölgeye ayırdıklarını belirten Çelikbilek, bu bölgelerde görevlendirilen motorize veya yaya polis ekiplerinin, 24 saat devriye gezdiğini söyledi.
ASAYİŞ BERKEMAL
Genel durum itibariyle Tekirdağ’ın sakin ve huzurlu bir kent olduğunu dile getiren Çelikbilek, ili mahalle bazında ele aldıklarını ve devriye ekiplerine görevli oldukları güzergahı zimmetlediklerini anlattı.
Çelikbilek şöyle konuştu; “Çevik kuvvet ekiplerine ek olarak 10 ayrı Asayiş ekibi kurarak dar bölge alan kontrol sistemine başladık. Sahilde ana arterlerde yaya devriye sistemine başladık. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda resmi elbiseli ekiplerimiz tüm gün boyunca devre atarak huzuru sağlamaya gayret ediyor. Halkımız pencereden baktığı zaman polisini, polis aracını görmek istiyor. Bizde bu güveni kendilerine veriyoruz. Ekiplerimize mahalleleri zimmet edeceğiz. Orada yaşanan olaylardan bu arkadaşlarımız sorunlu olacaklar.”
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Daha önce İzmir ve İstanbul’da uygulamaya konulan ‘Güven Timleri’nin Tekirdağ’da başlatılacağını söyledi. Özellikle okul önlerinde çeşitli kılık ve kıyafetlerde sivil ekiplerin görev yaparak , suça ve suçluya göz açtırmayacaklarını dile getirdi.
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAK YOK!
Uyuşturucu madde konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Çelikbilek, var olan uyuşturucu trafiğinin yaz döneminde, İstanbul’dan gelen yerli turistlerin bölgeye akın etmesi ile arttığına dikkat çekti.
Çorlu ve Çerkezköy başta olmak üzere bütün ilçelerde bu konuda lokal çalışmalar yapılacağını ifade eden Çelikbilek, özellikle okul önlerinde saf tutan uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacakrını önemle vurguladı.
Çelikbilek şöyle devam etti; “Okul önlerinde yoğun bir çalışmamız olacak. Bu kişileri mümkün olduğunda ortadan kaldıracağız. Tabiî ki Tekirdağ İstanbul’un ardından bir geçiş noktası halinde, tatil beldelerinde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Kısa bir süre sonra okul sezonu açılacak. Uyuşturucu ile mücadeleyi her alanda kararlı bir şekilde devam ettireceğiz”
TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇÖZÜMLER
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Şehir merkezindeki araç trafiğinde aksamalar yaşandığının altını çizen ve bunun nedenlerinin başında uygunsuz yere park edilen araçlar olduğunu söyleyen Çelikbilek, şehir içinde yaşanan bu problemin giderilmesi için izole çalışması yapılacağını belirtti.
Trafikte bir rahatlamanın sağlanacağını dile getiren Çelikbilek; “Aynı zamanda trafik magandası dediğimiz kişilerde yakından takip edilerek cezaları verilecek. Özellikle okul önlerinde trafik magandalığı yapacak kişilere karşı çok duyarlı olacağız. Öğrencilerimizin giriş-çıkış saatlerinde bu kontroller daha da artacak.” dedi.
RAMAZAN TEDBİRLERİ
Ramazan dolayısı ile emniyet bünyesinde alınan tedbirlere de değinen Necdet Çelikbilek, Teravi Namazı dolayısıyla Camiler ve civarında oluşan ve sahur vaktine dek devam eden yoğunluk sebebi ile nöbet sürelerinin sahur vaktine kadar devam edeceğini söyledi.
Ramazan döneminde artış gösteren kumar ve özellikle tombala oynatılması konusuna ilişkin Çelikbilek şu şekilde konuştu; “İftar öncesinde, teravi namazında ve sahurda daha duyarlı ve dikkatli olunacak. Cami etrafında gerekli tedbirleri alacağız. Kumar konusunda özelliklede tombala oynatılması konusunda yasal olarak gerekli tüm müdahaleleri yapacağız. Kumar sosyal bir felakettir. Tombalaya karşı yasal olarak tedbirler alınacak.”
EKİBE AYAK UYDURAMAYAN BARINAMAZ
Polis halk ilişkisine çok önem verdiğini belirten Emniyet Müdürü Çelikbilek, görevini suistimal edenler konusunda affı olmadığının altını çizdi.
Halkın desteğini alamayan polisin bir adım öteye gidemeyeceğini belirten Çelikbilek; “Polis halk ilişkisine çok önem veriyoruz. Münferit olarak hata yapan görevlilerimiz hakkında hem idari hem de adli soruşturma hemen yapılacak. Kimsenin kayırılması söz konusu bile olamaz” diye konuştu.
Tekirdağ Emniyet Müdürü olarak ilk günkü meslek heyecanı ile çalıştığını anlatan Necdet Çelikbilek, polislik mesleğinin bir hizmet maratonu olduğunu ve bu maratonda tüm ekibin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Ekipten geride kalan yada ayak uyduramayanların ekipte barınma şansı olmadığını atını çizen Çelikbilek; “Bana ayak uyduramayanlar ile yollarımızı ayırırım. Onlarla işim olmaz. Tekirdağ halkından da gerek ihbarlar gerekse destek konusunda yardım bekliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...