***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

HAYRABOLU FESTİVALİ SONA ERDİ





İSMAİL YK’DEN GENÇLERE MÜZİK ZİYAFETİ . .

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinde tertip edilen 19 ncu Ayçiçeği festivaline katılan İsmail YK hayranlarına müzik ziyafeti çekti. . .


On bin kişinin izlediği şehir stadyumunda birbirinden güzel şarkılarıyla coşturan İsmail YK hayranlarıyla sahnede en iyi oynama, en güzel şarkı söyleme, en güzel öpme yarışmaları yaptı. Sahneye olan hakimiyeti ve birbirinden güzel şarkılarını seslendiren İsmail YK coşkulu bir gece yaşattı. . .

Belediye Başkanı Hasan İrtem konser sonunda yaptığı konuşmada, gençleri coşturan dinamik, deli dolu bir performans sergileyen İsmail YK’yı kutlayarak kendisine plaket ve çiçek verdi.


* OTOMOTİVCİLER FESTİVALLERDEN MEMNUN . .

Festivaller otomotiv sektörünün yüzünü güldürüyor. . .

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde devam eden 19 ncu Ayçiçeği festivalinde kurulan otomotiv reyonlarında ürünlerinin tanıtımlarını yaptıklarını belirten Tekirdağ Gençler otomotiv pazarlama müdürü Hüsmen Atalan AA muhabirine yaptığı açıklamada;” Otomotiv sektörü son gelişmeleri olan ürünlerini öncelikle görsel olarak tanıtımlarını yapıyorlar. Bu nedenle televizyon çok yaygın olarak kullanılıyor. Ancak yörelerde yapılan festivaller müşterilerimizin yakından görmelerine vesile oluyor. Bizler hem otomotivciler olarak müşterilerimizle diyalog kuruyor, hemde çıkan en son araçları bire bir inceleme şansı buluyorlar.” Dedi. . .

Hayrabolu Ayçiçeği festivalinde araç siparişi aldıklarını belirten Atalan, festivallerin kendileri için müşteriye ulaşmada çok önemli bir araç olarak gördüklerini söyledi.

HAYRABOLU AYÇİÇEĞİ FESTİVALİNDE TÜRK BAYRAKLI GECE

Hayrabolu Ayçiçeği festivalinde konser veren sanatçılarından Ayşe Engin Aslanca, son şarkısında Türkiyem şarkısını söylerken dağıtılan bayraklar görsel bir şölene dönüştü.

Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan konserin son bölümünde dağıtılan 1000 adet Türk bayrağı seyircilerin büyük coşku göstermesine neden oldu. Şarkınında etkisiyle coşan seyircilerin salladı bayraklar objektiflerimize böyle yansıdı.

* HAYRABOLU’DA “ TRAKYA ARICILIĞI “KONULU PANEL DÜZENLENDİ . . .
Hayrabolu’da 14-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak 19 uncu Ayçiçeği Festivali kapsamında Tekirdağ Arcrılar Birliği tarafından düzenlenen “ Trakya Arıcılığı “ konulu panel Belediye Kültür Merkezinde yapıldı..

Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada törende yaptığı konuşmada, Trakya’da arıcılığın son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini, bu nedenle böyle bir paneli Hayrabolu’da yaptıklarını belirtti. . . .

Panelin konuşmacısı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’ da panelde arıcılara Trakya’da arıcıların yaşamış oldukları sıkıntılar ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Trakya’nın bitki florasının arılık yapmak için uygun olduğunu belirterek;” Trakya’da ayçiçeği ve buna son yıllarda eklenen kanola bitkisiyle diğer bitki florası arıcılık yapmaya çok uygun. Ancak Trakya’nın yerli arıcıları modern teknikleri kullanmıyor. Burada arıcılığı yapacaksak, modern tekniklere yönelinmeli ve profesyonelce düşünülmelidir. Eğer aileler arıcılığı benimserlerse bunu çocuklarına mutlaka eğiterek öğretmeliler. “ dedi. . . .

Tekirdağ’da çam balı üretiminin mümkün olduğunu ifade eden Prof Dr. Doğaroğlu, bunun için balın oluşumu sırasında gerekli olan basura yağışının Tekirdağ’da görüldüğünü belirtti. . . .

Prof Dr. Doğaroğlu, panelde arıcılara ayrıca arıcılık teknikleri, arıların yazlık, kışlık bakımları konularında da bilgiler verdi. . .

Panele ilçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Tekirdağ Arıcılar Birkliği Başkanı Şakir Ada ve Trakyalı arıcılar katıldı. . .
HABER VE FOTO:ŞENOL ERDEN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...