***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Eylül 2009 Perşembe

Çerkezköy Deresi'ni sazanlar bastı


Çerkezköy Deresi'ni sazan balıkları bastı. Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi mevkiinden Atatürk Viyadüğü'ne uzanan hattında, dere kıyısına vurmuş yüzlerce sazan balığı, görenleri hayrete düşürüyor. Kıyıya vuran balıkların yanı sıra, derenin içindeki kirli suda yüzerek, yaşam mücadelesi veren yüzlerce balık da, ilginç bir resim oluşturuyor.

BÜYÜK BALIKLAR DA VAR
Balıkların boylarının 20 santimetreye kadar uzaması, vatandaşların şaşkınlığını bir kat daha arttırırken, bu tablo, Çerkezköy'ün ortasından geçen ve lağım suyu taşıyan derenin, balık tutulan suni bir akarsuya dönüştürülmesi özlemini de yeniden canlandırdı. Bu arada, olaya tanıklık eden bazı vatandaşlar, geçtiğimiz hafta yaşanan taşkınların, göllerdeki balıkları bu dereye taşırmış olabileceğini vurgularken, bazı vatandaşlar da balıkların bu kirli suda sürekli olarak yaşadığını, diğer zamanlarda da sık sık suyun yüzeyine çıktığını gördüklerini iddia ettiler.

BALIKLARI EVLERİNE GÖTÜRDÜLER
Öte yandan, su yüzeyinde çırpınan yüzlerce balığa dayanamayan bazı vatandaşlar ise, dereye inerek, söz konusu balıkları toplayıp evlerine götürdü.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...