***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Ağustos 2009 Cuma

GÜRSOYLAR KOLEJİ TÜM TÜRK HALKININ ZAFER BAYRAMINI KUTLUYOR

1922 yılının 26 Ağustosu’nda başlayıp 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan ve şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 87. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
O zor yıllarda olumsuz koşullar ve yokluklar içinde savunulan vatanın ve kazanılan zaferin ne kadar önemli olduğunun farkına bir kez daha varıyor ve vatan savunmasının, özgür bir ülke olabilmenin ne kadar değerli ve kazanılması zor bir olgu olduğunu anlıyoruz. Günümüz dünyasında devam eden özgürlük ve egemenlik savaşlarını düşündüğümüzde, özgür bir ülke ve özgür insanlar olarak yaşamanın önemi ortaya çıkmaktadır. Üzülerek şahit oluyoruz ki, insanoğlunun teknolojik ve bilimsel alanlarda inanılmaz gelişmeler yakalaması, onun barış kavramını yüceltmesine ve barışçıl bir yapıda olmasına olumlu bir katkı sağlayamamıştır. Televizyon ekranlarından izlediğimiz kareler, dünya ve medeniyet olarak geldiğimiz çizgiyi acı bir şekilde yansıtmaktadır.
Şunu çok iyi biliyoruz ki; özgürlük insanoğlu için vazgeçilmez bir kavramdır, dünya var oldukça özgürlük için verilen savaşımlar da devam edecektir. Bizler de özgürlüğü içimize sindirmiş ve başkasının himayesi altında yaşamayı asla kabul etmeyecek bir ulus olarak yıllar önce verdiğimiz özgürlük mücadelemizi bugün daha iyi anlamamız gerektiğini düşünüyoruz. O zamanlar ilkel silahlarla kazanılan savaşların günümüz dünyasındaki anlamlarının farklı olduğunu bilerek, artık bilimle, eğitimle ve teknolojik altyapıyla kendimizi özgür ve güçlü kılabileceğimizin farkında olarak diyoruz ki; daha çok eğitim, eğitim ve eğitim.
Bu bağlamda, önümüzdeki günlerde kutlayacağımız ve sadece Türkiye için değil dünya için de çok büyük önem taşıyan 1 Eylül Dünya Barış gününü de kutluyor ve düşmana kahramanca karşı koyarak, bugün bu topraklarda özgür bireyler olarak yaşamımızı sağladıkları için; atalarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.
Özel Gürsoylar Koleji
____________________________________________________________

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...