***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Ağustos 2009 Cuma

ADD, 30 Ağustos Büyük Zafer'in Yıldönümü Dolayısıyla Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dedeoğlu, Genel Yönetim Kurulu adına “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın” 87.Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
ADD Genel Yönetim Kurulu Hakan Dedeoğlu, Genel Yönetim Kurulu adına yayınladı mesajında şunları kaydetti;
“Bugün çok sevinçli bir günü kutluyoruz. Emperyalizm, Sevr Antlaşması ile Batı Türklerini Rumeli’den sonra Anadolu’dan da silmeye hazırlanırken Büyük Zafer bu alçakça planı altüst etmiştir. Sevr Antlaşması, Anadolu Türklerini kısa bir süre içinde tarihten silme planıdır. Büyük Zafer, Türklerin Doğu Trakya ile Anadolu’da bağımsız olarak ve onurlu bir şekilde yaşama hakkını emperyalizme zorla kabul ettirmiştir. Atatürk’ün dehası ve önderliği sayesinde Anadolu’daki Yunan Ordusunu 30 Ağustos’ta büyük ölçüde yok eden Türk Ordusu, bu zaferle iki görkemli kapının açılmasını sağlamıştır. Birincisi Sevr’i tarihin çöplüğüne gönderen Lozan Antlaşmasıdır, ikincisi de Atatürk Devrimidir. Böyle yetkin (mükemmel) bir Zafer yerine Yunan Ordusunun düzenli olarak çekilmesine olanak veren bir zafer kazanılsaydı, Lozan’da başta Doğu Trakya ve Kapitülasyonlar olmak üzere, pek çok konu daha tartışmalı hale gelecek, belki de bir takım ödünler vermek zorunluluğu doğacaktı. Yine de Büyük Zafer’e karşın Lozan Konferansı’nın, belirli dönemler kesintiyle, sekiz ay süren zorlu bir maraton olması Büyük Zafer’in önemini kanıtlamaktadır. Büyük Zafer’in parlaklığı, yetkinliği Atatürk’e Atatürk Devrimini de gerçekleştirme yetkisi ve olanağını vermiştir. Atatürk Devrimi şıklık ya da hoşluk olsun diye yapılmamıştır. Türkler bir daha Sevr ile karşılaşmasınlar, Doğu Trakya ve Anadolu’da sonsuza dek tam bağımsız ve onurlu yaşasınlar diye yapılmıştır. Çünkü Atatürk Devrimi sayesinde Türkler şeyhlik ve ağalık düzeninin Ortaçağ kamburundan kurtulacak, istisnasız her alanda Batılılar ile boy ölçüşecek duruma geleceklerdi. Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de Atatürkçüler büyük zorluklarla karşı karşıyadırlar. Çünkü 1950’den bu yana Türkiye’ye egemen olan şeyhlik ve ağalık düzeninin karşıdevrimi, Atatürk Devrimini önce durdurmuş daha sonra da dondurmuş ve geriye çevirmiştir. Artık bugün en saygın Atatürkçüler, Ergenekon Soruşturması nedeniyle mahkeme kapılarında, zindanlarda zulüm görmektedirler. Artık bugün Türkiye’yi federal bir yapıya yönlendirerek parçalama planları etrafta bizzat siyasiler tarafından cesaretle dolaştırılmaktadır. Batı Emperyalizmi yapılanları utanmadan alkışlamakta ve açıkça desteklemektedir.
Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yine düş kırıklığına uğrayacaklardır! Çünkü karşılarında Atatürkçülük ve asla davalarından vazgeçmeyecek Atatürkçüler vardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Ulusuna Kutlu olsun! Yaşasın Türk Ulusu! Yaşasın Atatürk Devrimi! Yaşasın Türk Ordusu!”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...