***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Ekim 2009 Pazar

Trakya'da 'kartvizit gazeteciliği' yapılıyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret etti. Arınç ile özellikle yerel medyanın yaşadığı sıkıntılar üzerinde görüş alışverişinde bulunan Federasyon Yönetimi, Arınç'a, bir de rapor sundu. Özellikle Anadolu ve Trakya'da ''Hiçbir işte dikiş tutturamayanların kartvizit ve itibar edinmek için gazete çıkardığı veya internet gazeteciliği yaptığı bir dönem yaşandığının'' savunulduğu raporda, gazeteciliğin kolay yapılabilen bir meslek olmaktan çıkartılması için adı gazeteci olarak tanımlanacak kişiler için eğitim şartının gözetilmesi öneriliyor
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Ziyaretlerde Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Karakaş da yer aldı. TGF Başkanı Sertel, Arınç'ın makamında gerçekleşen kabulde, yerel ve yaygın medyanın önemli sorunları bulunduğunu belirterek, ''Sizin bu sorunlara her daim değinmeniz bizi mutlu ediyor'' dedi.

ÇÖZÜM UMUDUMUZ SİZSİNİZ
Basın plakasının işler hale gelmesi yönündeki çalışmaları için Arınç'a teşekkür eden Sertel, ''Sorunlarımızı size ilettiğimizde çözüm noktasına ulaştırıyorsunuz. Çözüm konusunda gördüğümüz kaynak sizsiniz'' diye konuştu. Gazetecilerin kişisel, örgütsel, sendikal ve ücretsel sorunları olduğunu belirten Sertel, 73 gazeteciler cemiyeti ile 16 bin gazetecinin bağlı olduğu federasyon olarak bunları raporlaştırdıklarını söyledi. Raporu Arınç'a sunan Sertel, çözüm yolunda federasyon olarak her türlü işbirliğine ve katkıya hazır olduklarını kaydetti. Bakan Arınç da Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun mesleğin en önemli örgütlerinden biri olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin sorunlarının aşılmasında işbirliği ve iletişime ihtiyaç olduğunu söyledi. Arınç, ''Bu ekiple iyi bir diyalog kuracağımıza inanıyorum. Geçmişten bu yana farklı olan bence budur. Çünkü bir taraftan hükümet bir taraftan sendikamız, cemiyetimiz işbirliği yapmak zorunda'' dedi. Federasyonun hazırladığı rapor konusunda çalışma yaptıracağını belirten Arınç, sorunların giderilmesi için güçlü bir işbirliği ve iletişim sağlayacaklarını kaydetti.

MEDYANIN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPORU
Federasyon tarafından hazırlanan ''Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu''nda, medyanın ekonomideki dalgalanmadan en çok etkilenen sektör olduğu belirtilerek, daralma ve ekonomik kriz dönemlerinde reklam gelirlerinin kısılmasının sektörü başta iş gücü olmak üzere birçok alanda zayıflattığı vurgulanıyor. Resmi ilanların dağıtımını düzenleyen ve denetleyen Basın İlan Kurumunun ''çağdışı kaldığı'' öne sürülen raporda, kurumun 40 yıldır kendisini yenilemediği, günümüz medyasının ve resmi kurumların beklentilerine ihtiyaç veremez hale geldiği eleştirisine yer veriliyor. Özellikle Anadolu ve Trakya'da ''hiçbir işte dikiş tutturamayanların kartvizit ve itibar edinmek için gazete çıkardığı veya internet gazeteciliği yaptığı bir dönem yaşandığının'' savunulduğu raporda, gazeteciliğin kolay yapılabilen bir meslek olmaktan çıkartılması için adı gazeteci olarak tanımlanacak kişiler için eğitim şartının gözetilmesi, medya işletmesi kuracakların belirli sayıda kalifiye elaman çalıştırması öneriliyor. Sosyal güvenlik reformu kapsamında gazetecilerin yıpranma hakkının elinden alınmasının ''gazetecilere yapılan büyük bir haksızlık'' olarak değerlendirildiği raporda, konunun tekrar gündeme getirilerek, yıpranma hakkının geri getirilmesi talep ediliyor. Akreditasyon uygulamasına da değinilen raporda, bu uygulamanın en azından sarı basın kartı kullanan gazeteciler için kaldırılması isteniyor. Raporda ayrıca, ''gazetecilerin ceza davaları tehdidi altında çalışmalarına neden olacak yasal düzenlemelerden'' vazgeçilmesi, sarı basın kartının kimlik olarak kabulü, sürekli basın kartı sahiplerine yeşil pasaport verilmesi yönündeki talepler de yer alıyor.

BAYKAL’I DA ZİYARET ETTİLER
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Baykal, Parti Genel Merkezi'ndeki makamında gerçekleşen kabulde, çalışmalarını beğeni ve takdirle izlediğini söyledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atila Sertel ise kabulde, yerel ve yaygın basının önemli sorunlar yaşadığını belirterek, bunların çözümü noktasında Federasyon olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Baykal da Türk basının sorunlarını yakından takip ettiğini, Anadolu basınının yaşadığı sıkıntılardan haberdar olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Baykal, gazetecilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini dile getirdi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...