***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Aralık 2009 Çarşamba

ÇERKEZKÖYDE EKMEK FİATLARINDA İNDİRİM

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy'de yaklaşık 2 yıldır 70 kuruşa satılan 300 gramlık ekmeğin fiyatı, sürpriz bir kararla 50 kuruşa indirildi. Fiyat indirimini istemeden yaptıklarını vurgulayan Çerkezköy Fırıncılar Un ve Unlu Mamüller Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem, son bir yılda ilçede 20 fırının açıldığını vurgulayarak, "Ekmeğin fiyatını neredeyse yüzde 30'luk bir indirimle 50 kuruşa indirdik. Ama, çok yakında fırıncıların un alacak gücünün kalmayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Bugün fiyatı indirdik, yakında kepenk indireceğiz." uyarısını yaptı
KALİTE DE DÜŞER- HİJYEN DE
Yüzde 29'luk indirime rağmen ekmeğin gramajının yine 300 olacağını söyleyen Mehmet Sait Erdem, "Fırıncılar, bu indirimi daha az elemanla, daha çok çalışarak telafi etmeye çalışacak. Ama bu o kadar da kolay olmayacak. Doğal olarak, ekmekteki kalite de, asgari hijyen de eskiye nazaran düşecek." diye konuştu. Bağlı bulundukları sivil toplum kuruluşlarının da kendilerine sahip çıkmadığı siteminde bulunan Erdem, koşulları yerine getirmeden ruhsat alan fırınların olduğunu dile getirdi.
Toplantıda hazır bulunan bazı fırıncılar da, Çerkezköy’deki fırınların çokluğundan yakınarak, önlem alınmaması halinde, birkaç ay sonra vatandaşların yiyecek ekmek bulamayacağı uyarısında bulundular.

KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...