***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Bulgaristanın Demokratik rejimdeki ilk Cumhurbaşkanı Jelu Jelevden Kılıçoğlu Groupa ziyaret

İstanbul Maltepe Üniversitesinde ki bir seminer dolayısıyla ülkemize gelen Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev, ayağının tozuyla Çorlu’ya geçerek Kılıçoğlu Group’a bir ziyaret gerçekleştirerek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kılıçla bir araya geldi.
Ziyarete Kılıçoğlu Group yönetim kurulu üyelerinden TAGİD (Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç’ta katılırken, Jelev sorulan sorulara tercüman vasıtasıyla cevap verdi.
Bulgaristan’da komünist rejimin yıkılmasıyla kurulan demokratik rejimin ilk Cumhurbaşkanı olan Jelev sempatik tavırlarıyla dikkat çekerken basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları da net bir dille yanıtladı.
Jelev; İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde ki bir seminer dolayısıyla Türkiye’ye geldiğini dolayısıyla da Mehmet Ali Kılıç ile dostluğu vesilesi ile Çorlu’ya da bir ziyarette bulunduğunu belirtti. Jelev katıldığı seminere bir çok ünlü isminde teşrif ettiğini, seminerden çok etkilendiğini ve Türkiye’de eğitime ayrılan paraları çok önemli bulduğunu belirtti. Jelev; “ Bu ağırlık ileride eğitim seviyesini daha iyi yerlere getirecektir. Türkiye’de eğitime ve teknolojiye çok çaba harcanıyor. Misafirperverlik çok güzel, diye konuştu.
Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin olarak sorulan soruya ise gayet açık bir cevap vererek şunları söyledi; “Türkiye benim için AB’ye hazır bir ülke. Fakat iki şeye ihtiyacınız var. Birincisi demokratik bir sistem oluşması. Ekonomik, politik ve siyasi her alanda demokrasinin en üst seviyede olması. İkincisi ise bir Pazar ekonomisinin oluşması.
Türkiye bütün bunlara karşılık veriyor. Fransız Parlamentosu’nda Balkan Ülkelerinin durumu ile ilgili olarak konuşmam istendi. Bütün Balkan Ülkeleri ile ilgili bilgiler verdim. Türkiye için ne düşündüğümü sorduklarında Türkiye Avrupanın bir parçasıdır. AB üyesi olmak durumundadır.dedim. Müslüman ülkesi olduğunu sorduklarında da AB’nin dini bir birlik veya hıristiyan birliği olmadığı, orasının pazar ekonomisi ve demokrasi yeri olduğunu belirttim, dedi. Jelev Türkiye’nin coğrafi konum olarak Avrupa ya daha uygun olduğunu belirttiğini ve Rusya’nın AB’ye üyelik istediği zaman ne yapacaklarını merak ettiğini belirtti. Jelev Rusyanın genelinin Asya’da olup olmadığını sorduğunu söyledi.
Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev Türkiye’nin AB üyeliğine Fransa, İngiltere ve Almanya’da ki siyasilerin tedirginlikle yaklaştığını ve bunu açık açık söylemeseler de belli ettiklerini belirtti.
Jelev konuşmasının devamında “Ben AB’nin Türkiye’ye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türkiye bölgedeki tek ülke. Avrupayı’da kapsıyor ve dinamik bir nüfusa sahip. Bütün halklar yaşlanırken, Türkiye’de genç nüfus sayısı fazla. Yaşlanmış Avrupa Çin’e ve Hindistan’a karşı nasıl bir mücadele verecek, dedi. Jelev Bulgaristan’ı da Türkler mi gençleştiriyor sorusu üzerine “En çok çingeneler gençleştiriyor” dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev’e Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kılıç üzerinde Türk ve Bulgar Bayraklarının yer aldığı bir şilt hediye ederken, Kılıç yapılan ziyaretten ötürü son derece memnun olduğunu ve Jelev’le dostluklarının Bulgaristan’da ki ortağı sayesinde oluştuğunu belirtti.
Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelev Türklere yakın olması ile tanınırken, ülkesinin Türklere uyguladığı asimilasyon politikalarını da daha önce katıldığı programlarda akılsızlık ve politik adilik olarak nitelendiren sert açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Jelev ziyarete Bulgar İşadamları ile katılırken, yapılan kısa toplantı sonrası Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Kılıç ve Talat Kılıç ile yemekte bir araya geldi. Yapılan ziyarete Ulusal ve Yerel Basından birçok basın mensubu yoğun ilgi gösterdi.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...