***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Temmuz 2009 Cumartesi

2 Bin Kişiye İş Olanağı Sağlanmış Olacak


Dünyanın 17 ülkesindeki 27 şirketiyle faaliyetlerini sürdürmekte olan Şahinler Holding şirketleri, krize rağmen istihdam atağına geçti. 17 Temmuz 2009 Cuma günü, Avrupa Serbest Bölgesinde gerçekleştirilen; Modavizyon ASB Tekstil Fabrikası Genel Müdürü Celalettin Turan ile Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A. Ş. (ASB) Genel Müdürü Zafer Atbakanın katıldığı basın toplantısında, yılsonuna kadar; grup firmalarıyla birlikte gruba bağlı ASBde, faaliyet gösteren firmaların da işe alımlarıyla 2000 kişiye istihdam yaratılmış olacağı kaydedildi.
Basın toplantısında konuşan Modavizyon ASB Genel Müdürü Turan, Ağustos ayı sonuna kadar 200 kişiyi işe alacaklarını aktardı. Diğer taraftan son dönemlerde yabancı yatırımcıların ve ihracatçı firmaların gözbebeği haline gelen ASBde, yeni yatırımlarla birlikte sene başından bu yana, 500 kişinin istihdam edildiğini söyleyen ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan ise, önümüzdeki aylarda açılacak olan yeni üretim tesisleriyle birlikte, yıl sonuna dek bölgede 1000 kişiye daha iş imkanı yaratılmış olacağının müjdesini verdi.
İlk olarak 2 ay önce, yine Şahinler Holding kuruluşlarından Modavizyon Edirnede başlayan yeni işçi alımıyla, 300 kişiye iş imkanı yaratılmıştı. Böylece Şahinler Holding firmalarından; Modavizyon - Edirne ile Avrupa Serbest Bölgesinde yılbaşından bu yana yaratılan istihdamların ardından, Modavizyon - ASBnin de alacağı 200 işçi ile Ağustos ayı sonuna kadar toplamda 1000 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Bu rakam ASBdeki yeni yatırımcıların yıl sonuna kadar hizmete girecek olan üretim tesislerinin faaliyete geçmesiyle birlikte 2000 e ulaşacak.
Modavizyon ASB Genel Müdürü Celalettin Turan düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, halen yaşanmakta olan krize rağmen siparişlerinde artış kaydettiklerini aktararak şunları söyledi: Yaklaşık bir sene önce başlayan küresel mali krizden en çok etkilenen tekstil piyasasında, toplam sipariş adetlerindeki azalma devam etmektedir. Buna rağmen Modavizyon - ASB olarak siparişlerimizde artış kaydederek büyümemizi sürdürüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erkek giyim üzerine; takım elbise, tek ceket, tek pantolon üretimi yapıyoruz. Yıllık 250 bin adet takım elbise üretimi yapıyoruz.
Ağırlıklı olarak ihracat yapan bir firmayız. Avrupa ve Amerikanın büyük markalarıyla çalışıyoruz. Amerikadan Experss, İspanyadan Zara gibi Network ve Theori gibi iç piyasadan da önemli müşterilerimiz mevcut. Özellikle Experss ve Zaranın siparişlerindeki artışla beraber, bizde de yeni işçi alımı ihtiyacı doğmuş oldu. Görülüyor ki kriz şu anda hafifledi ve siparişler artamaya başladı. İki ay içerisinde de eskisi gibi tam kapasiteyle faaliyetlerimizi sürdürmeye başlayacağız. Alacağımız elemanlar, bantlarda çalışacak. Kesim, dikim, ütü paket, kalite kontrol gibi direk üretimde çalışacak toplam 200 işçi istihdam edecek ve toplam çalışan sayımızı 500e çıkarmış olacağız. Öncelikle Çorlu olmak üzere, Trakya Bölgesinin ekonomisinin canlanmasına ve yeni istihdam sağlanmasına yönelik katkılarımızı sürdüreceğiz
Turan, siparişlerindeki artışlarla krizi fırsata çevirdiklerini kaydederek, zor dönemleri yönetici ve işçilerle birlikte büyük bir dayanışma örneği göstererek, yüksek motivasyonla çalışarak aştıklarını da sözlerine ekledi. Genel Müdür Turan, ayrıca; Dünya pazarlarındaki daralmanın yanı sıra, iç ve dış pazarlardaki talep azalmasına rağmen; yüksek motivasyonlu, eğitimli ve kalifiye çalışanlarımızla yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlıyoruz. Böylece müşterilerimizin tercih sıralamasında rakiplerimizin önüne geçerek, daha çok sipariş almayı başarıyoruz. Bunun temelinde, Şahinler Holding firmalarından biri olmamızın verdiği güven ve çalışanlarımızın kalite bilincine sahip olması yatmaktadır dedi.
Basın toplantısında konuşan ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan ise, Avrupa Serbest Bölgesinin yatırımcılar tarafından özellikle tercih edilir bir konumda bulunmasından mutluluk duyduklarını belirterek şunları aktardı: Şahinler Holding bünyesinde faaliyet gösteren ASB, Türkiyenin en büyük özel sektör sanayi projelerden biridir. Yıllık 1.5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmış olan ASB’de şu anda 200ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor. Bununla beraber 3 bin çalışan bulunuyor. Bölgemizde dünyanın önde gelen markalarının üretimleri gerçekleştiriliyor. Yatırımcılarımızın birçoğu kendi alanlarında, dünya çapında isim yapmış firmalardır. Global bir kriz sürecinden geçtiğimiz şu dönemde bile, ASBnin özellikle yabancı yatırımcıları çekiyor olması, dolayısıyla da istihdama katkıda bulunması, Türkiyede ekonomik anlamda güzel şeylerin de olduğunun en önemli göstergelerinden biridir.
Yakın zamanda yatırım yapan EPTA (İtalya), MCF (Almanya) ile Bekaert Tekstilin (Belçika) ek binasının da tamamlanmasıyla, sene başından bu yana ASBde 500 kişiye istihdam sağlanmış bulunuyor. Bunların dışında önümüzdeki aylarda yeni anlaştığımız yatırımcılarımızın da üretim tesislerinin faaliyete geçmesiyle 1000 kişi daha istihdam edilecek. Böylece bölgemizdeki istihdam sayısı artışını sürdürecek.
Yaşanan bu olumlu gelişmenin yanı sıra grup, global krize karşı tüm tedbirleri alarak, topyekün krizi fırsata çevirme yolunda emin adımlarla ilerlemesini sürdürüyor. Şahinler Holding, yurt dışı ve yurt içindeki firmalarını krize karşı daha da güçlü hale getirmek için, yeniden yapılandırma çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalarının meyvesini toplamaya başlamış, verimliliği de en üst seviyelere çekmiş bulunuyor. Alınan stratejik kararların başarıya ulaşmasındaki en temel unsurların başında ise, kaliteye verilen önem ve müşteri odaklı çalışma anlayışı geliyor.
Avrupa Serbest Bölgesi
Şahinler Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiyenin en büyük özel sektör sanayi projelerden biri olan Avrupa Serbest Bölgesinin temeli 8 Ağustos 1998 tarihinde atılmıştır. Resmi açılışı ise 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ASB, aradan geçen kısa zaman dilimine rağmen, yapılan yatırımlar sayesinde yıllık 1.5 milyar dolar ticaret hacmini yakalayan bir serbest bölge konumuna gelmiştir. Çorluda bulunan Ade şu anda 200ün üzerinde firma faaliyet göstermektedir. 3 bini aşkın insanın istihdam edildiği bölgede, dünyanın önde gelen markalarının üretimleri gerçekleşmektedir.
Trakyada bir teknokent olarak yükselen ASB; mükemmel alt yapısı, modern mimarisi ve yeni sanayileşme modeliyle rakiplerinden farklı olarak özgün bir teknokent olma yolunda ilerlemektedir. Hazır alt yapı olanakları, minimum düzeyde bürokrasi ve maliyetlerin son derece düşük olması gibi özellikleri ASByi yatırımcılar açısından cazip kılıyor. Tekstilin dışında, cam sanayi, ambalaj, otomotiv ve kimya gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların bulunduğu ASB; Türk sanayinin kalbinin attığı Trakyada 2 milyon metrekare alan üzerine kurulmuştur. Tam kapasite faaliyete geçtiği zaman 25 bin kişinin istihdam edileceği ASBde yıllık ticaret hacminin de 10 milyar dolara ulaşması hedeflenmektedir. İstihdam oranı ve yıllık ticaret hacmi bakımından Türkiyedeki serbest bölgeler arasında en ön sıralara tırmanan ASBdeki toplam alt ve üst yapı yatırımı ise 3 milyar doları bulacaktır. ASBde yatırım yapacak firmalar için mükemmel bir alt yapı hizmeti verilmektedir. Yapımı tamamlanan arıtma tesisi, telekomünikasyon hizmet binası, enerji nakil hattı ve doğalgaz dağıtım merkezi ile yatırımcılara cazip imkanlar sunulmaktadır. (http://www.asb.com.tr/)
Modavizyon - ASB Tesisleri
1999 yılında üretime başlayan Modavizyon - ASB, erkek dış giyim üretimini, 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu olan tesislerinde yapıyor. Son derece modern ve teknolojik makine parkuru bulunan tesiste Türkiye, Avrupa ve Amerikanın gelişen ve değişen zevkine paralel olarak modern ve klasik erkek ceket, pantolon ve takım elbiseleri üretiliyor.
500 kişi kapasiteli Modavizyon - ASB tesisleri; zengin dokuma kumaş çeşitleri ve uygun fiyat politikası yanında, kaliteyi kendine ilke edinmesi sonucu, ihracatta başarıyı yakalamıştır. Son teknolojik makineler kullanılan tesiste 400 adet makine bulmaktadır.
Yıllık cirosu 12 milyon Euro olan firmanın yıllık üretimi 250 bin adet takım olup, ürünler önde gelen yurt içi ve yurt dışı firmaların etiketlerini taşıyor.
Mevcut müşterileri arasında; ZARA (İspanya) , Experees(A.B.D), Network, Theori Tekstil, Beymen Business (Türkiye) gibi dünyanın büyük markaları bulunuyor.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...