***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Keşanda yapılan Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Keşan Belediyesi 1.Dört Mevsim Keşan ve Saros konulu Fotoğraf Yarışması sonuçlandı..
7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 1.Fotoğraf Yarışması dün sonuçlandı.
Bugün saat 15.00’te Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Recep Gürkan, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi Müdürü ve EFOD Üyesi Enver Şengül ve Fotoğraf Sanatçısı EFOD Üyesi Okan Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleşen jüri toplantısında yarışmaya katılan 74 katılımcının toplam 298 eserinden 2 adedi şartnameye uymadığı için değerlendirmeye alınmadı ve toplam 296 fotoğraf arasında değerlendirme yapıldı.
Jüri üyesi Behiç Günalan önemli bir mazereti nedeniyle değerlendirmeye katılamazken, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu adına da gözlemci olarak Firdevs Sayılan da değerlendirme de hazır bulundu.
Jüri üyeleri İlk tur elemede “bir kalsın” oyu alan eserlerden 135 adeti ikinci tura geçti. İkinci turda 2 oy alan 56 eser 3.tura kaldı. 3. turda 3 oy alan 36 eser final turuna kaldı. 4.turda 12 eser gizli oylama ile değerlendirildi ve en yüksek puan alan ilk 5 fotoğraf sırasıyla ödüle layık görüldü. Bu duruma göre aşağıdaki liste oluşturuldu.
1. lik : Rahman Ketenciler Keşan
2. lik : Levent Tosun Edirne
3. lük : M.Müsebbih Ergin Edirne

Keşan Belediyesi Özel Ödülü : Kumral Kepkep İstanbul
EFOD Özel Ödülü : Oğuz Uğraş Gelibolu

Değerlendirmenin ardından jüri üyeleri ile yapılan basın açıklamasına katılan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bu yarışmaya katılan tüm katılımcılar ile jüri üyelerine teşekkür ederek “ Keşan Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Fotoğraf Yarışması’na gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etti. Dereceye giren katılımcıları kutluyorum. Ayrıca bizlere bu yarışma için destek veren Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile Edirne Fotoğraf Derneği’ne de teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Jüri adına açıklama yapan Recep Gürkan, öncelikle Keşan Belediyesi’ni böyle bir etkinliğe imza attığı için kutladığını belirterek “Belediye denince akla hep çöplerin alınması, kanalizasyon su işleri geliyor. Ama belediyelerin bir görevi de yörelerini tanıtıma yönelik bu tür sosyal ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek insanları bu çatı altında buluşturabilmektir. Ben bu nedenle sayın başkanımızı bir kez daha kutluyor ve kendisini tebrik ediyorum. Festival etkinlikleri içersinde bu tür etkinliklerin bundan sonra çok daha büyüyerek ve gelişerek devam ettirileceğine inanıyorum “şeklinde konuştu
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...