***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Mart 2010 Çarşamba

AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy;“Herkes Elini Taşın Altına Koysun”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy, demokratik açılımdan Çorlu’da yapılan çalışmalara, 2011 yılında yapılacak Genel seçimlerden Çorlu Tekirdağ arasına yapılacak duble yola kadar pek çok konuya değinerek, Çorlu’da yapılacak çalışmalarda herkesin elini taşın altına koymasını gerektiğini söyledi.
Son aylarda sıkça tartışılan konu haline gelen demokratik açılımla ilgili bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy; “Halkımızın daha iyi anlayabilmesi için Genel Merkezimiz tarafından bir kitapçık yayınlandı. Soru – cevap şeklindeki bu kitapçığın dağıtımını teşkilatlarımıza verdiler. Bizler bu kitapçıktaki soru – cevap şeklinde olan ve ne olduğunu, niçin yapıldığını broşür haline getirerek halkımıza dağıtacağız. Çorlu ilçe teşkilatı olarak dağıtacağımız broşürleri kahvehanelere, evlere, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlar ve teşkilat toplantımıza katılan üyelerimize dağıtımı yapılarak demokratik açılımla ilgili bilgilendirme yapacağız. Daha önce başlamış olduğumuz demokratik açılımın anlaşılabilmesi Başbakanımızın düşünce ve fikirlerinin her kesime ulaştırılması için radyo programları yapıyoruz. Gençlik kollarımız aracılığıyla Üniversite gençliği, ‘Üniversite gençliği ve milletvekillerimiz buluşuyor’ adı altında bilgilendirilmektedir. Kadın kollarımızda, hanımlar arasında yapılan ev ziyaretlerinde ev hanımlarına bu açılımı anlatmaktadır. Bu açılım süresince Başbakanımız ve Bakanlarımızın yapmış olduğu toplantılar ve istişareler ile toplumun her kesimi ile görüşülmekte bütün problemler, sıkıntılar dinlenmekte ve bunlara çözümler bulunmaktadır” dedi.
“2003’ten Bu Yana 11 Bin 370 Kilometre Duble Yol Yapıldı”
“Bu partimizin insan hak ve hürriyetine, demokrasiye verdiği önemi göstermektedir” diyen Arıksoy; “Demokratik açılım programı ile Güneydoğu’daki çatışmalar hemen hemen bitmiştir. Bundan sonraki süreçte Allahın izniyle Türkiye şaha kalkacak, bölgesinin ve hatta dünyanın en kuvvetli ülkelerinden birisi olacaktır. Sağlıkta yapılan devrim, ulaştırmada yapılan büyük yatırımlar, dış politikada gelinen nokta, bunların hepsi birer demokratik açılımın etkilediği oluşumlardan bazılarıdır. Daha önceki dönemlerde böyle bir çalışma, böyle bir yatırım maalesef yaşanmamıştır. Cumhuriyet tarihinde 2003 yılına kadar yapılan yol mesafesi 6 bin metrekaredir. 2003’ten bu güne yapılan yıl 11 bin 370 kilometredir. Ve bu yollar dubledir, bizden önceki dönemlerle bu kadar açık, bu kadar bariz fark vardır. 7 yılda ülkemize her alanda bu kadar çok yol kat ettirdik” diye konuştu.
“Bu Gelişim Kolay Olmayacaktır, Çok Eksiğimiz Var”
Çorlu’nun 52 ilden büyük olduğunu kaydeden Arıksoy; “Yaşadığımız şehir olan Çorlumuz, 52 ilden büyük bir nüfusa sahip ilçemizdir. Çorlu’da yaşayan insanlar olarak bulunduğumuz bu güzel şehri daha da güzel hale nasıl getirebiliriz, bunların hesabını yapmamız gerekir. Bu gelişim kolay olmayacaktır, çok eksiğimiz var. Bunları tamamlayabilmek için iktidar, muhalefet ve kamu kurum yetkililerinin el birliği ile çalışması, uyum içinde olması şarttır. Herkes elini taşın altına koysun. Biz iktidar olarak Trakya’nın en büyük ve en donanımlı hastanesini ilçemize kazandırdık. Yüklenici firma, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyor. Yıllardır sıkıntısını çektiğimiz yetersiz olan Adliye binamızın yerine farklı bir yere adliye binası inşaatı başlayacaktır” şeklinde konuştu.
Çorlu - Tekirdağ Arasına Yapılacak Duble Yolun Çalışmaları Başladı
Çorlu’nun Tekirdağ’a ulaşımını sağlayan yol sorununun artık çözüme kavuştuğunu ifade eden Atilla Arıksoy; “Marmaracık kavşağından Tekirdağ Muratlı kavşağına kadar duble yol, Ulaştırma Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Bu duble yol Tekirdağ – Çorlu arasını yaklaşık 8 kilometre kısaltmış olacak. Yakın bir tarihte istimlâk çalışmaları başlayacaktır. Yine bildiğiniz gibi Devlet Bakanımız Aliye Kavaf’ın gelişinde aldığımız söz üzerine Kadın Sığınma ve Çocuk Sığınma Evleri yapılacaktır. Çorlu Belediyesi’nden yer tahsisi yapılması beklenmektedir” dedi.
2011’de yapılacak Genel Seçimlerle ilgili bilgilerde veren Arıksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel seçimler ile ilgili Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda çalışmalarımıza hız kazandırdık. Seçimlerde aktif görev alacak üyelerimizin çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar ile ilgili yaklaşık 5 bin kişiye bilgilendirme mesajları çekilmiştir. Teşkilat toplantılarımızı bu çalışmalarla diri ve sıcak tutmaya çalışıyoruz. Genel Merkezimizden gelen talimat doğrultusunda teşkilatımızı Pazar günleri de dahil olmak üzere gece saat 22:00’ye kadar açık tutarak vatandaşlarımızın dert ve sıkıntılarını dinliyor, demokratik açılım ve hükümetimizin icraatları konusunda halkımızı bilgilendiriyoruz”
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...