***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Mart 2010 Çarşamba

AKP KEŞAN İLÇE TEŞKİLATINDA İSTİFALAR

AK Parti Keşan İlçe Başkanı İlyas Tüfekçi ve İlçe Yönetim Kurulu, dün düzenlenen hayli neş’eli bir basın toplantısı ile istifa etti.
Toplantıda konuşan Tüfekçi, istifa etmelerinde, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak’ın herhangi bir etkisinin olmadığının altını çizerek, “İstifa etsek de her şey bitmiş diye bir olay yok. Bu parti bizim partimiz. AK Parti üyeliğimiz devam edecek. Hatta üyelikle de kalmayacak. Aktif çalışmalar içinde de olacağız. mantığı ile hareket etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
.....................................................
AK Parti Keşan İlçe Başkanı İlyas Tüfekçi ve AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, dün düzenledikleri basın toplantısı ile görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen ve saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıda konuşan Tüfekçi, 16 Mart 2010 tarihinden itibaren, Yönetim Kurulu ile birlikte istifa ettiklerini dile getirerek, “Yönetim Kurulu’nda arkadaşlarımızla konu hakkında konuştuk ve tartıştık. Netice itibarı ile istifayı uygun gördük. Bununla ilgili daha detaylı açıklamalar ve yorumlar daha sonra yapılacak.” dedi.
İSTİFA EDENLER…
İstifadan sonraki sürecin AK Parti’ye hayırlı olmasını dileyen İlyas Tüfekçi, Yönetim’den istifa eden üyelerin listesini şöyle açıkladı: “İlyas Tüfekçi, Bülent Koyuncu, Mustafa Gizlen, Seçim Uyar, Aydoğan Akkaya, Bülent Sepil, Harun R. Bölük, Ümit Torlaklı, Haluk Kaba, Yakup Özgüç, Fehmi Aksal, Adnan Vural, Tülay Kahveci, Mustafa Baş, Yücel Derya, Yusuf Kara, Ahmet Kaya, İsmet Demirkol, Gültekin Süzgün, Fikret Koyuncu, Nasuf Katrancı, İbrahim Elik.”
GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE...
İstifanın ardından, Keşan’daki durumla ilgili kararı AK Parti Genel Merkezi’nin vereceğine işaret eden Tüfekçi, “İstifanız ya kabul edilmezse?” şeklinde gelen soruya, “Buna Genel Merkez karar verir. Gördüğümüz lüzum üzerine istifa ediyoruz. Hedefte olan kimse yok. Beraber geldik, beraber gidiyoruz.” cevabını verdi.
“BUDAK’IN ETKİSİ YOK”
İstifa etmelerinde, AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak’ın herhangi bir etkisinin olmadığının altını çizen İlyas Tüfekçi, “İstifa etsek de her şey bitmiş diye bir olay yok. Bu parti bizim partimiz. AK Parti üyeliğimiz devam edecek. Hatta üyelikle de kalmayacak. Aktif çalışmalar içinde de olacağız. mantığı ile hareket etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
GÖREVDEN Mİ ALINACAKLARDI?
Tüfekçi, “AK Parti Genel Merkezi’nin bazı il ve ilçe yönetimlerini görevden alacağı söylentileri vardı. Bu söylentiler gerçeğe dönüştüğü için istifa ediyor olabilir misiniz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “O bir rivayet. Biz AK Parti’ye gönül verdik. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. İstifa edip-etmememiz de o kadar önem arz etmiyor. Netice itibarı ile AK Parti’deyiz. Bundan sonra da AK Parti’nin daha da yükselmesi için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz. Gelecek yönetim de böyle hareket etmeli. Hep beraber kaynaşarak hareket edeceğiz. Diğerlerinin yaptığı gibi çekip gitmeyeceğiz. AK Parti içinde olanlar AK Parti’de kalacak.”
“MEVTAYI ERKEN KALDIRMAK GEREK”
Bazı basın mensupları, ani düzenlenen basın toplantısına geç kalınca, yöneticiler tarafından, “Mevtayı erken kaldırmak gerek, yoksa kokar.” esprisi yapıldı.
Toplantının dikkat çeken bir başka yanı ise istifa eden yöneticilerin, hayli neş’eli olmaları idi. Bu durumun, “Kan tükürüp kızılcık şerbeti içtik.” demekten mi yoksa gerçekten neş’eli olmaktan mı kaynaklandığı anlaşılamadı.
KAYNAK: MEDYA KEŞAN/

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...