***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Mart 2010 Çarşamba

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kutlu Olsun

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır. Baysan, mesajında şu ifadelere yer verdi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Ulusu, 1 Dünya Savaşı’nda emperyalist devletlere karşı var oluş mücadelesi verdiği bir dönemde bu önemli ve anlamlı zaferi kazanmıştır. Çanakkale Savaşı, etkileri ve sonuçları itibariyle Dünya Tarihi’nde de önemli bir yere sahiptir.
Yüzyıllar boyunca toprak kaybeden, 1. Dünya Savaşı’nda bütün cephelerde yenilen Osmanlı Devleti, Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasıyla bir süre daha varlığını sürdürebilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı, Türk Ulusunun topyekûn mücadelesi sonucunda millet olma bilincini kazandığı önemli bir tarihsel olaydır. Ulu Önder Mustafa Kemal bu savaşta askeri dehası sayesinde tarih sahnesinde çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına giden süreçte Çanakkale Zaferi’nin çok önemli bir yeri vardır.
Tarihimizde eşsiz bir mücadele ve kahramanlık örneği olan Çanakkale Zaferi, en fazla şehit verdiğimiz savaşlardan biridir. Hiç korkmadan ve tereddüt etmeden canlarını feda eden atalarımız, bu vatanı bizlere emanet etmişlerdir. Bizlere düşen en büyük görev, onlardan devraldığımız bu mirasa sahip çıkıp onu daha ileri bir noktaya taşımaktır.
Bu düşüncelerle, tüm şehitlerimizi şükran ve minnet duygularıyla anıyor, milletimizin bu önemli ve onurlu gününü kutluyorum.
Ünal BAYSAN
Çorlu Belediye Başkanı

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...