***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Mart 2010 Çarşamba

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZCAN’DAN 18 MART DENİZ ZAFERİ AÇIKLAMASI

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 945.yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak 18 Mart’ı kutladı.
Çanakkale'de kazanılan eşsiz zaferin, şanlı bir milletin küllerinden yeniden doğmasına vesile olduğunu kaydeden Özcan mesajında, "Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştirmemiştir. 18 Mart Şehitler Günü'nü, şehitlerimizin aziz hatırasını anmak, geçmişte yaşananlardan ibret çıkarmak için bir vesile kabul ediyoruz. Çanakkale'de ortaya konulan istiklal mücadelesi eşsiz bir destandır. Bu destanı yazan Mehmetçiklerin, gazilerin, şehitlerin her birini rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum." ifadesine yer verdi.
18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi'nin, Çanakkale'yi denizden geçmeyi hedefleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, Türk milletinin ve askerlerimizin direniş gücünü artırdığını ifade eden Özcan, "Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmış ve bütün dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirtmiştir. Bugünkü varlığımızı, bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95'inci yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz." ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...