***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Aralık 2009 Perşembe

Keşan ilçesinde El beceri Kursları başladı…




Keşan Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek El Beceri Kursları açılışını gerçekleştirildi.
Saat 12.00’de Eski Terminal’deki Keşan Belediyesi Sanat ve Sosyal Hizmet Merkezi Binası’nda düzenlenen törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Meclis Üyeleri ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.
Burada konuşan Keşan Belediye Meclis Üyesi ve Kurs sorumlusu Zeynep Gürel, Keşan Belediyesi olarak bu yıl 6.sı gerçekleştirilen el beceri kurslarına talebin bu yıl çok daha fazla olduğunu belirterek “Belediyemizin katkıları ile bayanlarımıza hem el becerisi kazandırıyoruz hem de burada ürettikleri işleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına olanak tanıyoruz. Bu nedenle belediye başkanımızın verdiği desteğe teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, belediye olarak bu tür sosyal aktivitelere önem verdiklerini belirterek “Bu yıl 6.sını gerçekleştireceğimiz el beceri kurslarını sağ olsun sayın Kaymakamımız Metin Borazan’ın da büyük katkısı ile hayata geçirdik. Bu yıl katılımın daha da fazla olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Halk Eğitim Merkezi’nin onayı ile gerçekleştirdiğimiz bu kurslarımız yaklaşık 6 ay boyunca devam edecek. Ben bu kursa emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Toplantıda son olarak konuşan Keşan Kaymakamı Metin Borazan’da, “Sayın başkanımız gayet mütevazi davranıyor. Bu kursla ilgili bizim çok büyük bir katkımız bulunmamaktadır. Halk Eğitim Merkezi’nin onayı ile açılan bir kurs olduğu için buradan belge alacak kursiyerlerimiz daha sonraki yıllarda girdikleri kurslar konusunda Öğretici Belgesi’ne sahip olmuş olacaklar. Bu belgeleri ile de Usta Öğretici olacaklar. Bu kurslara katkı veren Belediye Başkanımızı tebrik etmek gerekir. Kendisi bu tür aktiviteler çok büyük önem vermektedir” şeklinde konuştu.
Daha sonra kursiyerler tarafından yapılan çeşitli yiyecekler konuklara ikram edildi.
Keşan Belediyesi’nin bu yıl 6.sını açtığı El Beceri Kursları; Çiçek Yapımı,Ev Tekstili,Makine Nakışı,Giyim,Kırkyama ve Kurdela Nakışı dallarında kursiyerlere hizmet verecek.




HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...