***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Eylül 2009 Çarşamba

Domuz gribi şüphesi paniğe yol açtı

Son aylarda gerek dünya gündemini, gerekse ülke gündemini epey meşgul eden “domuz gribi” vakası, özellikle şüphenin görüldüğü bölgelerde insanlar arasında paniğe de yol açabiliyor. Şu ana kadar dünyada 72 kişinin ölümüne yol açan hastalığın belirtileri dün Babaeski’de bir vatandaşta görülünce, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde kısa süreli bir panik yaşandı.
Ilimize bağlı Babaeski Ilçesi’nde ikamet eden Gözde K. (30) dün saat 15:30’da domuz gribi şüphesi ile Kırklareli Devlet Hastanesi’ne getirilerek kan tahlili yapıldı. Dünyada, özellikle Güney Amerika kıtasında çok sayıda can alan domuz gribi virüsü şüphesinin yol açtığı panik sonucu, Kırklareli Devlet Hastanesi Acil girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve personele sağlık maskesi dağıtıldı.
Babaeski’den Ambulans ile getirilen grip şüphelisine, yine ambulans içerisinde kan tahlili yapıldı. Tahlilleri yapan doktorlar, virüse pek ihtimal vermezken, kan tahlillerinin bugün belli olacağı belirtildi. Yaklaşık 45 dakika süren tahlilin ardından, grip şüphelisi dinlenmek üzere Babaeski’deki evine gönderildi.
Kısa adının SIV olduğu gribe bu zamana kadar Türkiye’de de bir çok kişide rastlanmasına rağmen, henüz bir can kaybı yaşanmış değil. Ülkemizde ilk defa 16 Mayıs 2009 tarihinde ABD'den Istanbul'a gelen karı-koca turistte virüs tespit edilen domuz gribi, son zamanlarda pek göz önünde bulunmuyor. Yine de pimi çekilmiş bir bomba gibi dünya sağlığı için şu anda en büyük tehdit olan virüsün, gerekli önlemlerin alınmaması sonucu büyük bir faciaya yol açması içten bile değil.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribinden ölenlerin sayısının 72 olduğunu, hastalığa yakalananların sayısının 36 ülkede 8,451'e çıktığını açıkladı. DSÖ'ye göre, gribin ortaya çıktığı Meksika'da, 66 kişinin öldüğü hastalığa yakalananların sayısı 2,895. ABD'de ise 4 ölüm dahil kesinleşmiş vaka sayısı 4,714. Kanada'da H1N1 virüsünden bir kişi öldü, 496 kişi hastalandı. Kosta Rika'da bir kişi öldü, 9 kişi virüs kaptı. Ispanya'da 100, Ingiltere'de 78, Panama'da ise 43 kesinleşmiş vaka bulunuyor.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...