***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Eylül 2009 Çarşamba

—BABAESKİ’DE CHP’NİN 86.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI








Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kuruluşunun 86.yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
CHP’ parti binasında bir araya gelen partililer Belediye Bandosu eşliğinde Fatih Caddesi’nden yürüyerek Atatürk anıtına geldi.
Törene, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Turgut, CHP İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren, İl Genel Meclis Üyeleri, Alaaddin Ergin, Hüseyin Taşkın ve Şahin Arslan, CHP Alpullu Belde Başkanı Sedat Akgöl, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Saim Kırcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Babaeski İlçe ve Alpullu Belde Örgütleri Yönetim Kurulu Üyeleri, Karahalil Beldesi eski Belediye Başkanı Remzi Karayel, Gazeteci Yazar Doğan Görkey ve çok sayıda partili katıldı.
CHP İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren’in sunduğu programda, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, tarafından Atatürk Anıtına bir çelenk kondu ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından ise istiklal marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, yaptı.
Altınel konuşmasında şunları söyledi; 6 Aralık 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, basına verdiği bir demeçle, “Halk Fırkası” adını taşıyan bir siyasal parti kuracağını açıklamıştır. 8 Nisan 1923 tarihinde ise “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti” Başkanı sıfatıyla bir bildiri yayınlamıştır. Bu bildiri bir seçim bildirgesi olmakla birlikte, kurulacak partinin dokuz ilkesini açıklayan bir bildiridir. 9 Eylül 1923 tarihinde ise İçişleri Bakanlığı’na başvurularak “Halk Fırkası” kurulmuştur. Partinin adı 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası” 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi bugün 86 yaşındadır. Cumhuriyet Halk Partisi bu Ülkenin en büyük sivil örgütüdür. Cumhuriyet’i kurmuş, devrimleri gerçekleştirmiştir. Bugün hala dimdik ayaktadır. Bu anlamda en genç partidir. Ülkenin ve Cumhuriyet’in sigortasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza değin yaşayacaktır. Partimizin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsız bir ulus yaratan tüm silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz.”
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçilerek, ilk Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kuran ve ayni zamanda Cumhuriyet Halk Partisinin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü Anıtı’nda bir tören düzenlendi

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...