***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Eylül 2009 Çarşamba

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 86. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI







Cumhuriyet Halk Partisi’nin 86. yıl dönümü münasebetiyleTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesindede kutlama törene düzenlendi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Çorlu’ya bağlı beldelerden; Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Yenice Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu’nun da hazır bulunduğu törende Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan CHP Çorlu İlçe Başkanı Köprülü, “Sevgili Cumhuriyet Partililer,
Bugün burada birlik ve dayanışma duygusu içerisinde partimizin 86. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.
Partimiz, kökleri tarihimize, ulusal kurtuluş savaşımıza Anadolu ve Rumeli Müdaf-i Hukuk Cemiyetine uzanan bir ulu çınardır.
Partimiz 86 yıl önce kurulduğunda yönetimini devraldığı yoksul, yorgun ve harap durumdaki bu ülkeyi ve milleti çok kısa bir sürede Cumhuriyet Rejiminin çatısı altında birleştirerek, çalışan, üreten, güçlü ve modern bir devlet haline getirmiştir.
Gücünü ve enerjisini halktan ve sosyal devlet ilkesinden alan partimiz 6 ilkenin ışığında her zaman vatana millete karşı olan sorumluluğunun bilinci ile hareket etmiştir. Her zaman günü kurtarmaya yönelik, populist söylemlerden uzak durmuş, oy kaygısı güderek milletimizin hissi duygularını kendi çıkarları ya da başarısı için kullanmamıştır.
İşte bu yüzdendir ki bugün kuruluşunu kutladığımız partimiz 86 yıldır dimdik ayaktadır.
Partimiz 86 yıl önce kurulduğunda olduğu gibi bugün de halkımızın umudu, çaresizlerin çaresi, ülkenin kuruluşudur.
Bugün içinde bulunduğumuz koşul ve şartlar bu sorumsuz iktidarın eylem ve tutumları bizlerin Cumhuriyet Halk Partililerin Vatana ve Millete karşı olan sorumluluğunu kat be kat arttırmıştır.
Maalesef ki ekonomik kriz ülkemizde toplumumuzun her kesimini ezip geçmiştir. İstihdam dibe vurmuş, insanlarımız iş diye inlemektedir. Alın teriyle bilek gücüyle çalışan, üreten, kazanan bir toplum yerine avuç açan, yardım bekleyen bir toplum yaratılmaktadır. İnsanlarımız buna mahkûm edilmiştir. Durum hiç de iç açıcı değildir.
Daha da önemlisi bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik, dayanışma ve bütünlüğümüzdür. Her ne kadar ülkemiz bu durumlara sürüklenmişse de bu zor günleri aşmak birlik ve beraberlikten geçer. Yapmamız gereken şey bizi bize bağlayan değerleri bulup yüceltmektir. Bizleri farklılaştıran, ayrıştıran, bizi birbirimizden ayıran, koparan değerleri bulup çıkarmak bunlarla oynamak yapacağımız son şeydir.
Cumhuriyet Halk Partisi ekonomide, hukukta, kültürde siyasal ya da sosyal toplumun her kademesinde modernleşme ve çağdaşlaşma çabası veren bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi teslimiyetçi boyun eğen bir Türkiye değil kendi kararlarını kendi alıp uygulayabilen bağımsız bir Türkiye yaratmayı amaçlayan bir partidir. Milletimizin mutluluğunun, devletimizin büyümesinin bunlardan geçtiğine inanan bir partidir. Ama en birinci koşul olarak da bunlara ulaşmanın yolunun ulus bilincinden ve yurt sevgisinden geçtiğine bir partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden onun ilkelerinden ayrılmayan bir partidir.
Bizler bugün bu bilinç ve anlayışa sahip insanlarla birlikte bu bilinç ve anlayışın ülkemizdeki kurucusu ve savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmiş olmaktan onur ve mutluluk duymaktayız. Kalbimizdeki heyecan ve kararlılıkla bugün olduğu gibi yarın da yolumuzda yürümeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygı ile selamlıyor, Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...