***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Eylül 2009 Çarşamba

Çorludaki Dereler Ha Taştı Ha Taşacak...

Trakya’da hafta başından bu yana devam eden şiddetli yağış Saray ve Tekirdağ’da felaketlere neden oldu. Saray’da bir ailenin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin aynısı Çorlu’da olsaydı zarar şüphesiz daha çok olacaktı.
Öyle ki Çorlu-Ulaş E-5 karayolu yağan yağmurlardan sonra araçlar için büyük tehlikeler oluşturuyor.
Yol boyunca büyük göletler oluştu. Karayolunda seyreden araçlar göletlerin içine girdiklerinde karşı şeritten ve arkasından gelen araçlar suların içinde kayboluyor, olası büyük kazalar an meselesi.
Uzmanlara göre 1 hafta daha devam edecek olan yağışlı hava yarından sonra Çorlu’da daha fazla etkisini gösterecek.Vatandaşların çok ihtiyaç duymadıkça evlerinden çıkmamaları, çıkan vatandaşın da toplu taşıma araçlarını kullanmaları belirtildi.
Ulaş yolu Lüleburgaz girişine kadar devam eden göletlerde araçlar kimi zaman direksiyon hakimiyetini kaybedip tehlikeli kazalardan şans eseri kurtuluyorlar.
Bunun yanı sıra Çorlu-Kırkgöz köyü yanında bulunan köprüde çökmeler yaşanıyor. Dere yatağındaki su seviyesi her geçen saat yükseliyor. Yağmurun artma olasılığında köprünün taşması an meselesi.
Köprüyü destekleyen toprak ve ağaçlar dereye dökülüyor.
Sulara kayan topraklar sonucunda asfalt sağlamlığını yitiriyor. Genişleyen derenin etrafında yumuşayan toprak çamur halinde içeriye doğru akıyor.
Vatandaşlar bu durum karşısında çok tedirgin. Olası aşırı yağmura karşı bir tedbir alınmasını istiyor.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...