***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Kasım 2009 Pazartesi

EDİRNE MİLLETVEKİLİ PAÇARIZ:''MECLİS TIKANDIĞI İÇİN UFUKTA BİR ERKEN SEÇİM GÖRÜNÜYOR''

CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız, meclisin tıkandığını, bu nedenle ufukta erken seçimin göründüğünü ileri sürdü.
Paçarız, partisinin Havsa İlçe örgütünce düzenlenen bayramlaşma töreninde, bayramlaşma törenine yoğun bir katılımın olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Edirne'de delege seçimlerinin tamamlandığını, sergilenen birliktelikten memnun kaldığını ifade eden Paçarız, Ankara'da da Ana muhalefet partisi olan partilerinin ellerinden geldiğince AK Parti'nin yanlışlarını engellemeye çalıştığını belirtti.
Engellenemeyen yanlışları Anayasa Mahkemesi'ne müracaatını yaparak engellemeye çalıştıklarını anlatan Paçarız, Türkiye'nin gündeminde olan ''Demokratik Açılım''ın, Türkiye Cumhurbaşkanı veya Başbakanının projesi, AK Parti'nin projesi olmadığını, ABD ve AB'nin böl parçala taktiği olduğunu ileri sürdü.
2.5 yıllık parlamento döneminin artık tıkandığını ifade eden Paçarız, şöyle devam etti:
''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de onlara bazı anayasa değişikliklerinde destek veriyor gibiydi. Ama artık onlarda destek vermiyor ve parlamento çalışamaz duruma geldi. Meclis kilitlendi.
Örneğin 1650 maddelik borçlar kanunu var. Tabii bu kanunda çek ve senet yasası da gündemde. 1650 maddelik bu yasanın ancak 55 maddelik bölümünü AKP ancak 1.5 ayda geçirebildi. Bu yasa önümüzdeki 1.5 yıl içinde ancak geçer diye geri çekti. Basit kanunları uzlaşılabilecek başka yasaları gündeme getirdi. Meclis tıkandığı için ufukta bir erken seçim görünüyor. Meclis bu yasaları çıkartamıyor. Yasama, yürütme ve yargı tamamen karışmış, bölüşmüş, kördüğüm olmuş vaziyette.''
Edirne Milletvekili Rasim Çakır da Kurban bayramında partililerin birlikte olmasından dolayı büyük bir keyif aldığını bildirdi.
Partililer olarak ortak hedeflerinin CHP'yi iktidar, Deniz Baykal'ı da Başbakan yapmak olduğunu vurgulayan Çakır, ''Yıllardır bu parti içerisinde kongrelerde ön seçimlerde yarıştık. Taraf olduk, bir birimize küstük, partimize küsmedik. Bu süreci böyle yaşadık. Bu bize özgü olan bir şeydir. CHP'de itaat, kapı kulluk, adamcılık yoktur. CHP'de parti vardır, partinin menfaatleri vardır. Bu kadar yoğun bir tartışma sürecinin sonunda buralara gelerek hala bir birimiz ile öpüşüp bayramlaşabiliyorsak kucaklaşıyorsak bu bizim insani değerlerimizden gelen bize özgü bir şeydir'' dedi.
CHP İl Başkanı Nejat Gencan da zor bir süreci birlik ve beraberlikle aştıklarını, bu bayramı farklı duygu ve düşüncelerle kutladıklarını ifade etti.
CHP Havsa İlçe Başkanı Fedai Işık da bu bayramda, geçmiş yıllarda hep görmek istedikleri bir tabloyu bir arada oluşturdukları için heyecanlı olduklarını kaydetti.
Bayramlaşmaya, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.
KAYNAK:TRAKYANETHABER

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...