***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Ocak 2010 Salı

Çerkezköy ilçesinde Yollara 2 ton tuz, 11 ton solüsyon döküldü

Günlerdir yağan karın etkili olduğu Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy'de buzlanma ile mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.
2 BİN KİLO TUZ KULLANILDI
Ekiplerin 24 saat çalıştığını belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, "Atatürk Viyadüğü, Anadolu Lisesi Önü, Cengiz Topel Caddesi, Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Bağlık Köprü Üstü, Malkoçoğlu Caddesi, Hükümet Caddesi, Çerkezköy Otogarı, Barbaros Caddesi, Güveniş Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı'nda tuzlama ve solüsyon çalışması yapıldı" açıklamasını yaptı. 1 grayder, 2 tane kiralık kepçe, 1 tane Volvo tuzlama kamyonu, 1 tane solüsyon aracı ile çalışmaların 24 saat devam ettiğini ve şuana kadar belirtilen caddelere 2 ton tuz döküldüğünü ve 11 ton 700 kilogram solüsyon kullanıldığını ifade eden yetkililer, çalışma sürecini şu şekilde anlattılar: "Öncelikle yollara buz tutmasın diye solüsyon malzemesi dökülüyor. Buzlanma olan yollarda daha sonra tuzlama çalışması yapılıyor."
13 TON TUZ BULUNUYOR
Yeni gelen 10 ton tuzla birlikte Çerkezköy Belediyesi'nde toplam 13 ton tuz stoğu bulunduğunu belirten yetkililer, şuana kadar yapılan çalışmalarda tuzla toprağın karıştırıldığını fakat bundan sonra sadece tuz kullanılacağını söyledi.
ÖNCELİK KÖPRÜ VE CENGİZ TOPEL CADDESİ
Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün yanındaki Teknik Hizmetler Amirliği'nde kurulan karla mücadele ekibinin 24 saat aralıksız çalıştığına değinen yetkililer, tuzlama çalışmalarında önceliğin Cengiz Topel Caddesi ve Atatürk Viyadüğü olduğunu vurgulayarak "Kar tamamen yok olana kadar çalışmalar aralıksız devam edecek. Şuana kadar buzlanma nedeniyle hiçbir ana cadde trafiğe kapatılmadı, bundan sonra da kapatılmayacak" ifadelerini kullandı.
TUZLAMA MAKİNESİ DE HAZIR
Tuzlama makinesinin de tamirinin yapılmasının ardından kullanıma hazır olduğunu belirten yetkililer, bundan sonraki tuzlama çalışmalarının tuzlama makinesi ile daha seri bir şekilde yapılacağını söyledi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...