***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Şubat 2010 Cumartesi

BABAESKİ HALKI PAZAR ALIŞVERİŞİNİ DAHA KEYİFLİ YAPIYOR

Haber: Metin KARAKUŞ-Erdoğan AYAŞLI
Babaeski İlçesi’nde yer alan 1’inci sınıf panel kalıp kullanılan “Modern Kapalı Pazar” alanı bugün 400 pazarcı esnafına iş olanağı sağlıyor.
ARGRUP Şirketler topluluğu adına bir açıklama yapan Eyüp Özbahçeci, Babaeski halkının artık Modern Kapalı Pazar yerinden alışverişini daha keyifli bir şekilde yaptığını belirtti.
Özbahçeci, bugün Kapalı Pazar yerinde, Babaeski halkına ve çevre köylerine, Hal Dükkânları, Soğuk Hava Depoları, Kafeteryası, 40 Tonluk Kantarı ve WC’ leri hijyenik koşullarda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi;
“Şirketler topluluğumuz ARGRUP, olarak Pazar alanının ve hal projesinin temelini atıp inşasını tamamlayıp Babaeski’mize kazandırmakla faydalı iş yaptığımız kanaatindeyim. En azından Pazar esnafımızı çadır kurma zahmet ve eziyetinden kurtarmış olduk. Aileler, kendi ailemde dâhil olmak üzere Pazar alışverişini daha keyifli şekilde yapmaktadırlar. Belki de yüzyıl hizmet verecek bir tesisi Babaeski’ye kazandırdık, bunun için de gururluyuz. Mali anlamda büyük zarar gördüysek te Babaeski’mize helal olsun. Dünyadaki küresel krizin ülkemize olumsuz etkilerine rağmen elimizi taşın altına koyarak Pazar projesini gerçekleştirdik. Kapalı Pazar alanı şahsi kanaatimce insanlığa da bir hizmettir. Mahalle aralarında yağmurda, çamurda çevre esnafına yaşam alanı bırakmayarak kurulan Pazar tezgâhları dünya 2010 görüntülerine yakışmamaktaydı. Pazar esnafı ve esnaf arkadaşlardan bu konuyla ilgili birçok teşekkür almaktayız. Yapılan kapalı Pazar alışveriş alanlarının kullanılışlı ve modern bir tesis olduğu kanaatindeyiz. Babaeski, coğrafi konum olarak Trakya’ nın en orta yerinde bulunmaktadır. Trakya’nın en rahat hal ihtiyacını giderebileceği ulaşımı en kolay yerindedir. Hal dükkânları hal esnafının ihtiyacını karşılayabilecek alana sahip modern bir kompleks’tir. Komplekste soğuk hava depoları ve kantar mevcuttur. Hal kompleks’i kullanım alanı olarak ihtiyaca uygun düzenlenmiştir. Mesela zeminden 1,5 metre yüksekte olup, taşıma esnasında taşıyıcıya kolaylık sağlamaktadır. Fok lifle de taşıma yapılabilmektedir. Dükkân içerisinden araç içine rahatlıkla geçilebilmektedir. Hal esnafı Babaeski merkezden sıkıntı yaşamamaktadır. Şehir merkezine büyük aracın girmesi sorun olmaktaydı, azda olsa gürültü olmaktaydı, bu durumdan aileler şikâyetçiydi, modern şehir düzenlemesinde sanayi, tekstil ve hal toplu şekilde ayrı alanlarda olmak zorundadır. Babaeski hal binasının mevzuata göre ikinci bir hal kompleks’i 50 Km uzağına kurulabilmektedir. Bu da Babaeski deki hal kompleks’ini değerli kılmaktadır. Kırklareli İli ve Lüleburgaz İlçesinden daha hızlı davranarak hal kompleks’ini oluşturmamız bizim için büyük avantaj olmuştur. Bugün mesafe hesabına göre Kırklareli İli ve Lüleburgaz İlçesi’nde hal açma durumu daha zayıftır.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...