***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Şubat 2010 Cumartesi

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİNDEN TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, 4 Eylül 2008 tarihinde kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu haftaki durağı, Yakuplu Köyü’ydü. Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 11 kişilik katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Yakuplu Köy Sakinleri yoğun ilgi gösterdiler ve toplantı çok samimi bir ortamda gerçekleşti.
“Bizler siyaset yapmak zorunda olduğumuz için siyaset yapıyoruz zira bu vatanın ve bu milletin artık kendi öz evlatlarına ihtiyacı vardır.” diyerek söze başlayan İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ yaklaşık 1 saat boyunca vatandaşlara HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’ni ve neden halkın siyasetin içinde bulunması gerektiğini anlattı.
Hakan DEMİRKILIÇ konuşmasına şöyle devam etti:
Mustafa Kemal’in vefatından bu güne kadar insanlar siyaset yaptılar ve Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde dahi “politikacı” kelimesinin karşılığında “karşısındakilerin duygularını okşayarak kişisel çıkar sağlayan kimseler” açıklaması yer aldı. Biz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinde yürümeye çalışan Türk Milleti olarak bu yola baş koymak zorundayız. Bu yol uzun, dik, taşlı ve dikenli bir yoldur ancak “Yiğit’in altında at tökezlemez!” Allah, hak arayanların ve doğruların daima yanındadır. Evet, doğrudur ki birilerinin parası, adamı, gücü olabilir; bizlerin de akılları ve yürekleri var! Mücadele edeceğiz, daha çok çalışan kazanacak.
Vatandaşların Kürt Açılımı ile ilgili sorular yöneltmesi üzerine, DEMİRKILIÇ şunu belirtti. “PKK görevini tamamlamıştır. Bir zamanlar vatandaşlarımızın akıllarına bile gelemeyecek düşünceler şu anda açılım diye önümüze gelmiştir. PKK’nın yıllık geliri 700 milyar TL’dir bu para nereden gelmektedir? Terör Sorunu çok mühim bir mesele değildir. Yeter ki hükümetler milli duruş gösterebilsinler. Bu iş öyle kameralar önünde “One Minute” deyip, tiyatro oynamaya benzemez. Mert olan, gizli kapılar arkasında da dik duruş gösterir. Osman PAMUKOĞLU’nun asıl ilgilendiği konular, istihdam ve işsizlik sorunları ile 72 yıldır halledilemeyen eğitim sorunudur. PKK 365 gün içinde ülkenin gündeminden silinecek, dağlar eşkıyadan, şehirler de çete ve mafya bozuntularından temizlenecektir. Halk, onurlu yaşayacak, Devlet’imizin de başı dik olacaktır.”
Konuşmanın belli bir bölümünü de İstanbul’da 7 Aralık 2009 tarihinde şehit edilen, 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap ESER’e ayıran DEMİRKILIÇ şöyle konuştu: “Bu çocuk bizlerin de çocuğu olabilirdi. Serap Eser'in Anne ve Babası'nın yerinde bizler de olabilirdik. Bu kızcağız bizim de evladımız sayılmaz mı? Bu topraklarda yaşayan herkesin başına gelen felaketten hepimiz sorumlu değil miyiz? İlla kendi başımıza da mı gelmeli? Arkadaşlar Uykulardan Uyansınlar!”
Dinleyiciler arasındaki Muzaffer DÖNMEZ’in, “Çocuğun anlattıklarının hepsi doğru. Bizler yanınızdayız. Devam edin.” demesi üzerine teşekkür eden İlçe Sekreteri Tuncay BİLTEKİN, “Muzaffer Amca, artık dürüst insanların namussuzlardan daha cesaretli olmalarının vaktidir” dedi.
Vatandaşların yoğun ilgisi ve samimiyetiyle karşılaşan HAK VE EŞİTLİK mensupları, konuşma bitiminde vatandaşlarla avluda sohbet ettiler. Vatandaşlarla çok çabuk kaynaşan Partililer, “Biz Halk’ız”, inancını bir kez daha yaşamış oldular.
Birçok kişinin üye olmak istemesi üzerine vatandaşlar İlçe Başkanlığı’na davet edildiler. HEPAR üyeleri, mümkün en kısa zamanda Yakuplu Köyü’nü tekrar ziyaret edeceklerini ve vatandaşların da kendilerini, Çorlu’da her zaman ziyaret edebileceklerini belirterek Köy’den ayrıldılar.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...